A világűr után a tengerek mélyére készül Richard Branson

Vágólapra másolva!
Sir Richard Branson, a Virgin birodalom feje a világűr után egy újabb, eddig szinte ismeretlen terület felfedezésébe vágna bele. A milliárdos bejelentette, hogy egy speciális tengeralattjáróval expedíciókat szervez a mélytengeri árkok megismerésére. 
Vágólapra másolva!

A Virgin Oceanic névre keresztelt expedíció két év alatt öt merülésből áll majd. Az első expedíció ez év vége felé indulhat útnak a Föld legmélyebb pontja, a 11 kilométeres Mariana-árok felfedezésére.

A következő merülés a Puerto Rico-árkot veszi célba és ekkor már Branson saját maga vezeti a közel 5,5 méter hosszú járművet.

A későbbi expedíciók bejárják a Molloy-mélységet az északi-tenger alatt, a South Sandwich-árkot és az Atlanti-óceánban lévő Diamantina-árkot is. Branson várakozásai szerint a vállalkozás költsége nem éri el a 10 millió dollárt.

Forrás: AFP

A tervek szerint az expedíciók által használt tengeralattjáró egy napon turistákat is visz majd a tengerek mélyére.

Branson vállalkozásai közül mostanában a kereskedelmi célú űrrepülések beindítását kíséri a legnagyobb figyelem. Az első, már űrturistákkal induló űrhajó várhatóan 2012-ben startol. Egy utazás 200 ezer dollárba kerül - írja a The Telegraph.