Vágólapra másolva!
Kerékpárutat építenek a burgenlandi Fertőzug (Seewinkel) és a Hanság, illetve a rábaközi térség között; az észak-déli irányú kerékpáros közlekedés infrastrukturális feltételeit 6,2 millió eurós, uniós támogatással valósítják meg az együttműködő felek.
Vágólapra másolva!

Az osztrák-magyar határon átnyúló együttműködési program keretében elnyert összegből több mint 2,3 millió euró a kapuvári önkormányzat részesedése. Ezt a forrást aszfaltos, illetve murvás kerékpárút építésére és az út részeként a Hanság-főcsatornán kerékpáros-gyalogos híd emelésére költik - mondta Hutflesz Mihály, a projektmenedzser szervezet vezetője az MTI-nek.

A fejlesztés eredményeként megvalósul az átjárhatóság a szomszédos régiókba, s két kerékkel elérhető lesz a történelmi időket megélt andaui-mosontarcsai híd is, amelyen keresztül tízezrek menekültek Nyugat-Európába az 1956-os forradalom leverése után.

A beruházás minden bizonnyal lendületet ad a turizmusnak és az infrastruktúrára, a pihenőhelyekre ráépülő szolgáltatásoknak - vélekedett Hutflesz Mihály hozzátéve, hogy a jövő évi turistaszezonra szeretnék a kivitelezést befejezni.

A projektvezető burgenlandi tartomány osztrák partnereivel egyebek között a Fertő tó környéki regionális vasutat fejleszti, s bővíti a szolgáltatásokat a biciklisek számára.