Délszláv-kártyával várja Pécs a déli turistákat

Vágólapra másolva!
Kedvezményekre jogosító, úgynevezett Délszláv kártyával szeretné felkelteni a szerb, a horvát és a szlovén turisták érdeklődést Pécs, valamint a Dél-dunántúli Régió iránt nyáron a Magyar Turizmus (MT) Zrt.
Vágólapra másolva!

Hegyi Zsuzsa, az MT dél-dunántúli regionális marketingigazgatója az MTI-nek elmondta: a kártyák egy, a délszláv államokban is érdekeltségekkel rendelkező magyar bankkal és a legnagyobb hazai internetes programajánló portállal való együttműködésüknek köszönhetően a tervek szerint június 1-jétől jutnak el a partnerek szerb, horvát és szlovén ügyfeleihez.

A Délszláv kártya 15 százalékos kedvezményre jogosít Pécs és a Dél-Dunántúl számos éttermében, szálláshelyén, egészségturisztikai központjában és kulturális programjain, így az MT reményei szerint a délszláv államokból érkező turistaforgalom tovább nő a régióban.

Hegyi Zsuzsa elmondta: 2010-ben a délszláv térség a legdinamikusabban fejlődő külpiaccá vált, a Pécsett tavaly eltöltött 254 ezer vendégéjszakából mintegy 8 ezer, a régiójában összesen mintegy 20 ezer a szerb, a horvát és a szlovén vendégekhez köthető. A szlovén vendégforgalom 350, a szerb 550 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Hegyi Zsuzsa megjegyezte: tapasztalataik szerint e három országból érkező vendégek részéről nagy az igény a gyógyvizes fürdők szolgáltatásai, a bor, a gasztronómia, továbbá a fesztiválok iránt, s a Dél-Dunántúl mindezt képes kielégíteni.

A marketingigazgató szerint Pécs kihasználhatja a tavalyi Európa Kulturális Fővárosa címéből adódó előnyöket, hiszen a program nagyberuházásainak keretében elkészült intézmények egyes rendezvényei felkelthetik a külföldiek érdeklődését is.