Gőzmozdony viszi a turistákat vasárnap Gemencen

Vágólapra másolva!
Újra a Rezét nevű gőzmozdony szállítja a turistákat a gemenci erdei vasúton vasárnap, a Gemenc Zrt. majálisán, amikor az érdeklődőket három helyszínen várják programok.
Vágólapra másolva!

Az erdőgazdaság hagyományos, szezonnyitó rendezvényén délelőtt fél kilenctől ötször indul el az erdei vasúton a szerelvény, amelyet két év után vontat ismét a kazánvizsgán átesett, Resicabányán gyártott gőzmozdony. A járattal Pörbölytől Keselyűs, Malomtelelő és a gemenci Duna-part állomásig utazhat a közönség.

Az erdei vasút mellett túravezető kíséretében a Malomtelelő tanösvényen gyalogtúrákat, a rezéti erdőben pedig egy-egy órás lovaskocsis kirándulásokat is tehetnek a természet kedvelői. Csiszár Angéla programszervező az MTI-nek elmondta: a pörbölyi ökoturisztikai központtól 10-15 perces sétával elérhető vadmegfigyelő területén szarvasokat és vaddisznókat, köztük másfél-két hete született malacokat láthatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Emellett Pörbölyön, Malomtelelőn és Lassiban íjászati bemutatóval, fotókiállítással, kóstolókkal, kézműves foglakozásokkal várják a családokat; a részletes program a társaság honlapján olvasható.

A Gemencben május 1-jén életbe lép az erdei vasút nyári menetrendje; eszerint naponta három járat közlekedik Pörböly és Malomtelelő között, amelyek közül hétvégén délutánonként egy a gemenci Duna-partig viszi az utasokat.