Május ugyan még bőven előszezonnak számít az Adria partján, de az időjárás néha már a hónap elején nyári, és az árak is szezon előttiek. Megnéztük hol és mit érdemes foglalni az Isztrián és a Kvarner-öbölben. Apartman egy hétre 166 euróért és négycsillagos luxushotel napi 73 euróért.

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: a korábbi évekhez hasonlón idén is Horvátország lesz a legnépszerűbb külföldi célpontja a nyaralásra induló magyar turistáknak. A horvátországi nyaralás előnye, hogy nem kell nagy szervezés és különösebb előkészület sem az induláshoz. A Magyarországról érkezők sok esetben nem is foglalnak előre szállást, mondván, úgyis találnak majd valamit. Ha nem szeretnénk ennyire fatalista módon nekiindulni a nyaralásnak, néhány kattintással megoldható az apartman vagy szálloda lefoglalása, minél előbb annál jobb.

Adriatica és Adrialin

Az online lehetőségek közül a legismertebb és legnagyobb kínálattal az Adriatica rendelkezik, igaz, itt elsősorban azok keresgéljenek, akik apartmant szeretnének az Adriai-tenger partján. Az oldalon az apartmanok mellett természetesen szállodákat, világítótornyokat, hajóutakat, sőt chartervitorlásokat is lehet foglalni.

Május végi időpontokra kerestünk apartmanokat elsősorban a Magyarországhoz legközelebbi, isztriai nyaralóhelyeken. Crikvenica tengerpartján május 29-től egy hétre már 166 euróért foglalhatunk kétszemélyes, zöldövezetre néző apartmant.

Forrás: Wikipedia

A Kvarner-öböl szigetei közül hagyományosan Krk a legkedveltebb a magyar turisták körében. Május végén a sziget hasonló nevű fővárosában már az előbbinél valamivel magasabb áron, 211 euróért találtuk a legolcsóbb megoldást. A kétszemélyes, háromcsillagos szoba 200 méterre van a tengertől. A legolcsóbb apartman erre az időszakra 239 euróba kerül egy hétre két személyre.

 


Krk szigete

 

Az Adriatica oldalán viszonylag kis mennyiségben vannak szállodák, ezek közül a Kvarner öbölben kétcsillagos panziót 76 euróért találtunk május végére reggelivel Losinj szigetén. Az Isztriai-félszigeten, Rabacban egy kétcsillagos szállodában zöldövezetre néző szobában 42 eurót kell fizetni éjszakánként.

A horvátországi nyaralás tervezgetésekor ajánlott ellátogatni a másik nagy szállásfoglaló oldalra, az Adrialinre, amely az Adriaticához hasonlóan magyar nyelven is elérhető. Az előzőekhez hasonló paraméterekkel és helyszínekre keresve azt tapasztaltuk, hogy a választék nagyobb ugyan, az árak ugyanakkor a legtöbb helyen kicsivel magasabbak. Crikvenicában a legolcsóbb egyhetes apartman két személyre 195 euróba kerül.

Krk városában ugyanakkor olcsóbb lehetőséget is találtunk, mint a konkurenciánál. Itt 187 euróért már foglalható kétszemélyes apartman egy teljes hétre május 21-i ndulással. Az Adrialinen elérhető szállodák között böngészve a Kvarner-öböl szigeteire szűkítve a keresést, 81 euróért találtunk Rab szigetén háromcsillagos közvetlen tengerparti szállodát egy éjszakára, két személyre reggelivel együtt.


Videó Rab szigetéről

 

Luxusszállodák már az Adrián is

Az utóbbi egy-két évben az addig kihasználatlan piaci résnek számító 4-5 csillagos szállodák kínálata is jelentősen bővült a horvát tengerparton. Az egyik legnagyobb ilyen jelegű szállodalánc a Valamar csoport, amelynek az Isztrián Porecben és Rabacban, Pag és Krk szigeteken, valamint Dubrovnikban vannak egységei.  

Forrás: AFP/Hemnis

A lánc nyári akcióiban Krk szigetén a háromcsillagos Koralj Romantic Hotelben májusban 73 euróért, Pag szigetén május végi, június eleji időpontokra pedig 92 euróért kaphatunk szobát a négycsillagos Luna Island hotelben.

Utazási iroda

Aki pedig inkább személyesen intézné az adriai szállásfoglalást, keresse fel az évek óta a piacon lévő, elsősorban isztriai és Kvarner-öbölbeli szállásokat kínáló Judit tours utazási irodát az átlagosnál valamivel jobb árakon. A cég honlapján a Krk városában található háromcsillagos Drazica szállodában 33 euróba kerül egy éjszaka egy személyre félpanziós ellátással, de ebben az árkategóriában három másik szálloda is foglalható a környéken. Kétszemélyes apartmanok ellátás nélkül napi 34 euróért foglalhatók május 28-ig.