Luxusvilla egy társasutazás áráért

Vágólapra másolva!
Nyugaton hihetetlenül népszerű és már Magyarországon is egyre elterjedtebb a nyári villa- vagy kulcsosházbérlés. A nyaralás ezen formája csak alig drágább egy hagyományos társasutazásnál, ha pedig nagy társasággal kelünk útra, még olcsóbban is kijöhetünk. Az élmény viszont egyedülálló. Néhány lehetőséget ajánlunk olvasóinknak, honnan érdemes elindulni.  
Vágólapra másolva!

A nyugat-európai országokban reneszánszát éli a nyaralás azon formája, amikor egy család vagy nagyobb baráti társaság akár hosszabb időre is kibérel egy teljes házat, kulcsosházat, tanyát. Az ilyen nyaralás igazán különleges élményt nyújt, ráadásul az ára sem sokkal magasabb egy hagyományos társasutazásénál. Már Magyarországon is akad olyan utazási iroda, amelyik felismerte a villanyaralásokban rejlő lehetőségeket, de nagyobb a választék, ha ellátogatunk az alábbi honlapok egyikére.

Horvátország

Bár elsősorban apartmanokat és szállodákat foglalhatunk a legismertebb horvátországi szállásokat kínáló oldalon, az Adriaticán, a keresési lehetőségek között ott szerepelnek a villák és a privát házak is. Az oldalon isztriai, valamint észak- és dél-dalmáciai villák közül válogathatunk, és van külön kategória a rusztikus épületek és a modern stílusú villák számára. A honlap szerkesztői külön árkategória szerint is megadják a házakat: a legdrágábbak 4 ezer euró fölötti áron foglalhatók, de van 2 ezer euró alatti kategória, és külön jelölik az akciós ajánlatokat is.

Forrás: www.adriatica.net

A legolcsóbb kategóriában egy négyszemélyes isztriai villa már 34,64 euró/fő/éjszaka áron foglalható a szezontól függően. Az épület ugyan 14 kilométerre van a tengertől, de a kertben úszómedence is található. A foglalás előtt nem árt tudni, hogy a villa árát akkor is ki kell fizetni négy személyre, ha történetesen ketten vagy hárman szeretnék igénybe venni.

Az olasz klasszikus

Olaszországi villákat és farmházakat foglalhatunk a legismertebb, falusi turizmussal foglalkozó olasz oldalon, az Agriturismo.it-n. A házakat többféle rendezési elv szerint is kiválogathatjuk: elsősorban természetesen a régiók szerint választhatunk, de a házak jellege, felszereltsége és nem utolsósorban a rendelkezésre álló anyagiak alapján is szűrhetünk. Ha az első lépésben régiók szerint szűrjük az ajánlatokat, a találatokat már településre lebontva kapjuk meg, és az is látszik, hogy egy-egy faluban hány ház közül lehet válogatni.

A szicíliai Trapani környékén például 17 villa- és farmházat kínál az oldal. Az ajánlatokat böngészve kiderül - és egyébként ez igaz a többi régióra is - hogy ezek a házak inkább a nagy családoknak, baráti társaságoknak ajánlhatók, hiszen nem ritkán 20-24 ágy is található bennük. Ha rákattintunk egy kiválasztott házra, részletes leírást találunk a házról és a környékéről is, valamint fotógaléria és ártáblázat is van, illetve a korábbi bérlők véleményét is elolvashatjuk. A foglaláshoz személyesen kell felvennünk a kapcsolatot a tulajdonossal egy kitöltendő űrlap segítségével. A kisebb, 6-10 fős házakat 100-140 euróért lehet lefoglalni egy éjszakára.

Villák Ausztráliában is

Kezdetben csak európai villák és kulcsosházak közvetítésével foglalkozott az Owndersdirect, de ma már a világ minden táján foglalhatunk házakat az oldalon, Dél-Amerikától Ausztráliáig. Az oldalt természetesen egy horvátországi kiruccanáshoz is igénybe vehetjük, és bár minimális átfedések vannak, az Adriatica ajánlataitól teljesen különböző házak közül válogathatunk itt. Az előző olasz oldalhoz hasonlóan itt is közvetlenül a tulajdonosokkal kell intézni a foglalást.

Forrás: www.ownersdirect.co.uk

A foglaláshoz itt is célszerű először az országot és a régiót kiválasztani. Ezután egy nagyon hasznos szűrővel szűkíthetjük a kört aszerint, hogy hány hálószobát szeretnénk a házban. A találatok között nemcsak különálló épületek, hanem apartmanok is vannak, főként az egy hálószobás kategóriában, de ezt mindig jól láthatóan feltüntetik, és részletes leírást, képgalériát és árkalkulációt is kapunk. Az oldalon különösen sok spanyol, olasz és portugál villa és kulcsosház található. Például Ibiza szigetén 402 ház és apartman közül válogathatunk. Az egy hálószobás lehetőségek árfekvése széles skálán mozog, a heti 350 fonttól egészen a 3600 fontos luxusvilláig.

Egyre népszerűbb itthon is

Ha utazási irodán keresztül szeretnénk lefoglalni a nyári pihenéshez a megfelelő házat, az egyébként folyami hajós turizmussal foglalkozó Benaco Yachting utazási irodánál franciaországi, skóciai és angliai vidéki házak közül válogathatunk. A cég kínálatában egy provence-i 150 négyzetméteres, hat-nyolc személyes, négy és fél szobás villa az előszezonban 829 euróba kerül egy hétre, a főszezonban ugyanezért 1911 eurót kell fizetni, egy háromszobás, négy személy elszállásolására elegendő, 90 négyzetméteres házért pedig 542 eurót kérnek el.

Forrás: www.benacoyachting.hu

Az irodánál az [origo] kérdésére elmondták, hogy a bérleti díjon felül a vendégeknek háztól függően átlagosan 500 eurós kauciót is kell fizetniük, ami a nyaralás végén visszajár, ha sérülésmentesen adják vissza a házat. Ezenfelül a 80-120 eurós takarítási díjat és a napi néhány eurós üdülőhelyi díjat is meg kell fizetni. Az iroda szerint a nyaralás ezen formája egyre népszerűbb idehaza is, a cég százas nagyságrendben értékesít házakat egy évben.