Újraindul a Delta Budapest-New York járata

Vágólapra másolva!
A Delta légitársaság újraindítja a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a New York-i John F. Kennedy repülőtér között közlekedő nonstop, szezonális járatát. Az Air France KLM partner-légitársasággal együttműködésben üzemeltetett, napi rendszerességű járat június 2-án indul és a szezon utolsó gépe október 29-én száll fel Budapestről.
Vágólapra másolva!

A Delta idén nyáron ötödik éve kínál repülőjáratot Budapest és az Egyesült Államok között, és a járat elindítása óta csaknem 350 000 ügyfél vette igénybe ezt a szolgáltatást - mondta Bob Hannah, a Delta európai, közel-keleti és afrikai régiókért felelős értékesítési igazgatója.

A Delta Budapest-New York járata egyben fontos teherszállítási útvonal, járatonként átlagosan öt tonna teherrakomány-kapacitással. A szállított áruk főleg elektromos berendezések, például világításra használt anyagok. Magyarország és az USA között jelenleg évi több mint 1 milliárd dollár értékben folyik kereskedelem - írja a Turizmus.com.

A Delta több mint 2 milliárd dollárt fektet be a jobb utasélmény érdekében a földön és a levegőben egyaránt. Idén nyáron a Delta minden hosszú távú, nemzetközi járatán - így a Budapestről induló járaton is - bevezeti az "Economy Comfort" elnevezésű gazdaságos prémium osztályt. Az új üléseken több mint 10 cm-rel nagyobb hely jut a lábnak, a háttámla pedig az Economy osztályú üléseknél 50 százalékkal hátrébb dönthető. Ezenkívül a Delta tervezi, hogy 2013-ra nemzetközi járatain, az összes széles törzsű gép BusinessElite osztályán teljesen vízszintesre dönthető ágyüléseket fog nyújtani.