Első útján elsüllyedt a Titanic II.

Vágólapra másolva!
Az angliai Dorsetben, első útján elsüllyedt a Titanic II. nevű hajó. A 16 láb hosszú kajütös kishajóval horgászni indult tulajdonosa, de a visszafelé vezető úton lyuk keletkezett a hajótesten.
Vágólapra másolva!

A hajó tulajdonosa, Mark Wilkinson kétségbeesetten kapaszkodott a Titanic II. fedélzetébe, majd néhány perccel később a West Bay-i kikötőmester mentette ki a vízből. Wilkinson a kimentése után elmondta, hogy ha nem lett volna ott a kikötőmester, valószínűleg elmerül ő is a hajóval. "Kicsit elegem van belőle, hogy mindenki azt kérdezi, jégheggyel ütköztem-e" - mondta a Sun című lapnak.

Wilkinson 1000 fontért, használtan vásárolta a hajót, átkeresztelte Titanic II.-re és Dorsetbe szállította, hogy elinduljon első útjára, egy horgászkirándulásra. A túráról visszafelé jövet, már a kikötőben járt, amikor egy nagy lyuk keletkezett a műanyag hajótesten. Wilkinson megpróbálta kiszivattyúzni a hajótestbe került vizet, de a hajó fara gyorsan süllyedni kezdett.

A Titanic óceánjáró első, New Yorkba tartó útján süllyedt el 1912-ben, miután egy jéghegynek ütközött. A katasztrófában 1517 ember vesztette életét.