Nyerjen jegyet a Babel Sound fesztiválra!

Vágólapra másolva!
Idén először ad otthont Fonyódliget egy világzenei rendezvénysorozatnak: a szombattól egy héten át tartó Babel Sound Camp keretében öt színpadon mintegy százhúsz koncert, workshopok, táncházak és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. Válaszoljon kérdésünkre és nyerjen jegyeket a fesztiválra!
Vágólapra másolva!

A Balatonboglár és Fonyód között található Somogy Megyei Gyermektáborban tartandó koncertsorozat főleg a közösségről, a pihenésről és a kikapcsolódásról szól, szemben a nagy fesztiválokkal. A helyszín tizenhét hektáron terül el, ezért a nyugodt alvás is garantált, a tábor kisgyerekeseknek is ideális program lehet - mondta az Náray Márton, a rendezvény szervezője- A célunk, hogy olyan izgalmas előadókat, produkciókat mutassunk be, amelyeket még soha vagy csak ritkán láthatott a hazai közönség - mondta Náray Márton.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A nagyvárosi fúziós zene és a tradicionális népzene közé húzunk hidat, ehhez a világ számos pontjáról hívtunk előadókat - magyarázta Náray Márton. Július 16-án fellép például Lajkó Félix, a szlovén Kisha, július 21-én az osztrák DelaDap!, július 19-én az Olaszországból érkező, fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő Mau Mau, július 20-án pedig a Boban Markovic Orkestar Rúzsa Magdival ad koncertet. A nagyszínpadon számos magyar zenekar lép fel, július 17-én például a Kerekes Band, másnap a Pannonia Allstars Ska Orchestra, 19-én az Anselmo Crew és az Egy Kiss Erzsi Zene, júlis 20-án a Ferenczi György és a Rackajam, 21-én a Parno Graszt, július 22-én a Besh o droM, július 23-án pedig a Budapest Klezmer Band és a Sleeping Camels nevű, magyar és külföldi zenészeket felvonultató formáció is színpadra lép.

A koncertek mellett számos workshopot is tartanak, minden nap lesz táncoktatás, meg lehet ismerkedni például a kolumbiai ritmusokkal, a különböző harmonikafajtákkal, a didzseriduval, Szili Zoltán pedig az orgonakészítés rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. A programok közül a szervező kiemelte a közös dzsemmeléseket, a híres egyiptomi darbukaművész, Mahmoud Fadl által tartandó workshopot, valamint a Zap Mamából is ismert Manou Gallo basszusgitár-ének műhelyét. Éjjelente pedig silent disco várja majd a táncolni vágyókat.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A fesztivál helyszíne mellett közvetlenül egy szabadstrand található, így a napközbeni kikapcsolódás is megoldott, de akár az éjszakai fürdés lehetősége is felmerülhet. A táborban 3-400 embert tudnak elhelyezni házakban, ezen felül "temérdek" sátorhely áll rendelkezésre.

Babel Sound Camp mintegy 35-40 millió forintból valósul meg a Fonó Budai Zeneházzal együttműködésben. A költségeket főként saját forrásból fedezik, de a támogatók között van a Nemzeti Kulturális Alap is. A napijegy 2500 forintba kerül, a sátorjegy 3500 forintot kóstál, de lehet venni bérletet is. A részletes program rendezvény honlapján érhető el.