Több mint százmilliós kár okozott a tűz a lipóti termálfürdőben

Vágólapra másolva!
Meghaladja a százmillió forintot a kár, amelyet a lipóti fürdőben a csütörtökre virradóra kiütött tűz okozott.
Vágólapra másolva!

Hiába a csütörtökre virradóra kitört tűz, pénteken kinyit a lipóti termálfürdő. A létesítmény igazgatója elmondta, a leégett büfé-, öltöző és mellékhelyiség-épületet kordonnal kerítik körbe, több kisebb büfé nyílik a területen, öltözőket és vizesblokkokat pedig konténerekben alakítanak ki. Mivel a tűzeset miatt nem tudják a korábbi színvonalat biztosítani, a jegyárakat ötödével csökkentik. Egyelőre nincs szó arról - mondta Pannonhalmi Petra -, hogy a történtek miatt előbbre hozzák a szeptember végi szezonzárást.

A lángok a büféépületben és annak kiszolgálóhelyiségeiben csaptak fel, kevéssel éjjel egy óra után, szinte teljesen elpusztítva ezeket a helyiségeket; az 5-600 négyzetméteren pusztító tüzet győri és mosonmagyaróvári tűzoltók fékezték meg.

Forrás: MTI/Mosonmagyaróvári Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság
A helyiek szerint egy kilométerről is lehetett látni a lángokat

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtök reggeli közlése szerint nincs arra utaló jel, hogy bűncselekmény miatt gyulladt volna ki a lipóti élményfürdő büféépülete. Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint tűzvizsgáló bevonásával vizsgálják az eset körülményeit. Helyiek elmondása szerint a sötét égbolton hatalmas füstoszlop kísérte a tüzet, a lángokat egy kilométerről is látni lehetett.

A Lipóti Termál- és Élményfürdő honlapja szerint a hét hektáron elterülő, 2002 óta működő komplexum két gyógyvizes medencével, úszómedencével, gyermekpancsolókkal, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli élménymedencével, egy 1200 négyzetméteres strandmedencével és egy külön kis szigeten elhelyezett vízimalom-szaunával várja a fürdőzni vágyókat. A termálvizet - amely kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi betegségek, reumatikus panaszok és balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére kiválóan alkalmazható - 1993-ban ásványvízzé, majd 2004-ben gyógyvízzé minősítették.