Necker-sziget: luxusmenedék milliomosoknak

Richard Branson brit milliárdos, necker-szigeti luxusnyaralója lángokban, Karib-tenger
Vágólapra másolva!
Paradicsomi körülményeket teremtett Richard Branson a brit Virgin-szigetekhez tartozó Necker-szigeten, ezeket azonban a minap egy tűzvész semmisítette meg. A milliárdos azonba megígérte, hogy újjáépíti a házat, ahol világsztárok egész sora megfordult.
Vágólapra másolva!

Az úszómedencét és a Buddha-szobrot kímélte csak meg Richard Branson luxusnyaralójából a Necker-szigeten tomboló tűzvész, a milliárdos azonban azt ígérte, újjáépíti a paradicsomi villát. A katasztrófát valószínűleg az okozta, hogy erős trópusi vihar tombolt a sziget térségében és villám csapott a házba. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a jól fizető turisták mikor térhetnek vissza a szigetre, de Branson azt ígérte, hogy a katasztrófa ellenére decemberben a Necker-szigeten tartják meg lánya, Holly esküvőjét - még úgy is, ha a meghívottak egy részét csak sátrakban tudják majd elszállásolni.

Forrás: Northfoto

Richard Branson büszkesége a tűzvész előtt

Branson a Necker-szigetet még 1978-ban vásárolta meg mindössze 180 ezer fontért. A kis karibi földdarab brit fennhatóság alá tartozik. Branson csaknem két éven át dolgozott azon, hogy igazi trópusi paradicsom legyen a sziget, ahová a családja és a barátai visszavonulhatnak. A világ minden tájáról érkeztek az építkezéshez szükséges anyagok és tárgyak. A fát Brazíliából, az antik bútorokat Ázsiából hozták. Branson mintegy tízmillió dollárt költött a hely kiépítésére.

A milliomos 1982-ben építtette a nyolc hálószobás házat, amelyben gyakran vendégeskednek hírességek. A hálószobák mindegyike nyitott, így 360 fokos a kilátás a szigetre, ahol 28 vendég szállhat meg napi 53-54 ezer dollárért. Ennyi pénzért két strandot, medencéket, teniszpályákat és több mint egy tucat séf főztjét is élvezhetik. A vendégek kényelméről hatvanfős személyzet gondoskodik, vagyis kétszer többen vannak, mint maguk a vendégek.

Forrás: Northfoto

A ház menthetetlen volt

A szigettel kapcsolatban általában egyetlen kifogást emlegetnek: állítólag nagyon kicsik a fürdőszobák, ez azonban nem különösebben aggasztotta az ott megforduló hírességeket. A Necker-szigeten nyaralt Diana hercegnő, Kevin Costner, Robert de Niro, Kate Moss és Orlando Bloom is. Most pedig Kate Winsletből lett hős, mert a tűzből kimenekítette Branson 90 éves édesanyját és 29 éves lányát is.

A most leégett házon kívül hat további balinéz nyaraló van a szigeten. A sportolni vágyók kipróbálhatják a szörföt, a vitorlázást, a vízisíelést, a kite-szörföt, a kajakozást. Profi teniszedző segít megtalálni a vendégnek a tökéletes szervát a sziget valamelyik teniszpályáján. Branson szigete egy háromszemélyes tengeralattjáróval is büszkélkedik, amellyel harmincméteres mélységben fedezhetik fel a Virgin-szigetek körüli vizek szépségeit.