Tavalyi bérletárakkal vár Semmering

Vágólapra másolva!
A semmeringi Hirschenkogelt nem kell különösebben bemutatni a magyar síelőknek. Ez az egyik legnépszerűbb ausztriai síterep körükben, többek közt közelsége miatt. Az idei szezonra is több újdonsággal készültek az üzemeltetők.
Vágólapra másolva!

Forrás: Flickr

A legfontosabb hír, hogy az alsó-ausztriai semmeringi síbérletek ára nem emelkedett a tavalyiakhoz képest, azaz idén is a 2010-es árakon juthatunk hozzájuk. A változatlan bérletárak mellett egy új bérletkombinációt is vásárolhatunk, amellyel Alsó-Ausztria hét legjobb síterepe egyetlen bérlettel használható. A közös bérlettel St. Corona, Hirschenkogel, Annaberg, Hochkar, Ötscher, Mönichkirchen és Gemeindealpe pályáin csúszhatunk.

Újdonság a kabinos és a négyüléses lift új beléptető-rendszere is, amellyel nemcsak a kapacitást növelték, de a síelőknek is kevesebbet kell sorban állniuk a feljutáshoz.

S bár új pálya, vagy lift nincs Semmeringen, kisebb változtatásokat azért végrehajtottak az idei szezon előtt. A piros Világkupa-pálya alsó részét kiszélesítették és a hóágyúk, illetve világítótestek oszlopait is áthelyezték, hogy minél több hely álljon a síelők rendelkezésére.

A semmeringi nyitóbulin több gyártó léceit is tesztelhetik majd a síelők. A több tucat program közül kiemelkedik a januári nyílt síverseny. A szezont a március 17-én megrendezendő White Down-verseny zárja, ami egy hegyikerékpáros és egy síelő közti gyorsasági verseny a hegyről lefelé.

A Hirschenkogelre szóló felnőttnapijegy 32,50, a gyereknapijegy 17 euróért kapható, a kétnapos felnőttjegy 62 euróba kerül, a gyerekeknek pedig 33 euróba. A hatnapos felnőttbérletekért 162,50, a gyerekbérletért 80 eurót kell fizetni. Családi jegyek és csoportos kedvezmények vannak és vehetünk délelőtti, délutáni és külön éjszakai jegyeket is. Itt sem árt tudni, hogy a bérlet megvásárlásakor kártyánként 2 euró betéti díjat számít fel a lifttársaság, amit visszaváltáskor természetesen megkapunk.