Nyitnak a pályák Franciaországban is

símelléklet, Isola 2000
Vágólapra másolva!
Végre valahára a franciaországi síterepekre is megérkezett a hó. Négy nap alatt több nagy síterepen is vastag friss hóréteg esett, egyedül a déli régióban hullott csak kevés csapadék, itt el kell halasztani a szezonnyitókat. Körkép a francia síterepekről.
Vágólapra másolva!

A magyar síelők által is kedvelt La Plagne pályáinak közel harmada üzemel és jelenleg 900 méteres szintkülönbség síelhető be. A napijegy 44,50 euróba kerül.

Alpe d'Huez páláyi már csütörtök óta nyitva vannak és a hóeéstől függően folyamatosan indítják az újabb felvonókat. Les 2 Alpes-ban 32 pálya nyitott meg a havazásnak köszönhetően. Itt 1321 méternyi szintkülönbség síelhető be 32,60 eurós napijegy ár mellett - írja a síelők.hu.

Isola 2000 az Alpes-Maritimes régió egyetlen síelhető pályarendszere, de aki egy szezonkezdeti túrában gondolkodik, akár azonnal is indulhat, hiszen itt a pályák közel 70 százaléka üzemel. A pályarendszeren 500 méteres szintkülönbségen síelhetünk, ráadásul itt a napijegy is olcsóbb valamivel: 23,90 eurót kérnek el érte.

Forrás: Flickr

Risoul pályáin már 70 centiméternyi friss hó esett a pályák 2100-2750 méter közötti szakaszain, ezen felül még további 40 centiméternyit a hóágyúk hordtak fel a pályákra. Az előkészületeknek köszönhetően már a szezonkezdetkor 22 pályán síelhettek a vendégek 730 méternyi szintkülönbségen. A napijegy itt 29 euróba kerül.

A már említett déli régiók kevésbé szerencsések: Puy-Saint-Vincent pályáin csak hétfő este tudták beindítani a hóágyúkat, de a természetes hóesés nagyon kéne a szezon ondításához, amit már így is a következő hétvégére kellett halasztani.