Júniustól Debrecenből is lehet Londonba repülni

Vágólapra másolva!
A Wizz Air járatai hétfőn, szerdán és pénteken oda-vissza közlekednek majd a két város között. A Wizz Air szóvivője az [origo]-nak azt mondta, nem tud arról, hogy a Wizz Air helyettesítené a Malévet a Moszkva-Budapest vonalon.
Vágólapra másolva!

Repülőjáratokat indít Debrecen és London között június 18-tól a Wizz Air diszkont légitársaság - jelentette be Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere és Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón.

Kezdetben heti három járat közlekedik majd hétfőn, szerdán és pénteken; a járatok a londoni Luton és Debrecen között oda-vissza közlekednek, az említett napokon vissza is térnek Debrecenbe.

Herdon István, a debreceni repülőteret is üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója bejelentette: az év közepéig félmilliárd forintos fejlesztést hajtanak végre a debreceni légikikötőben. A Wizz Air londoni járatának beindítása közvetlenül 15-20 új munkahelyet jelent a repülőtéren - tette hozzá.

Kósa Lajos polgármester szerint a menetrendszerű légi járat megteremti az egészségturizmus fejlesztésének lehetőségét is. Tárgyalnak arról, hogy angol biztosítók Debrecenbe küldik majd ellátásra betegeiket, amelyre a magas színvonalú és technikai felszereltségű helyi ellátórendszer fel van készülve.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Kósa Lajos és Váradi József a sajtótájékoztatón

Váradi József, aki "ígéretes piacnak" nevezte a debrecenit, az MTI érdeklődésére elmondta: egy új járat másfél év alatt lesz nullszaldós, a harmadik évtől már eredményt termel. Az év végére fogják látni a debreceni repülőjárat piaci fogadtatását.

Hosszú távra terveznek, és várhatóan ez a járat szállítja majd nemcsak Debrecen és a keleti országrész, hanem Nagyvárad, Kassa, illetve Kárpátalja térségéből is az utasokat Londonba - tette hozzá a vezérigazgató.

Varró Balázs, a Wizz Air szóvivője az [origo]-nak azt mondta, nem tud arról, hogy a Wizz Air helyettesítené a Malévet a Moszkva-Budapest vonalon. A szóvivő arra reagált, hogy a Gazeta.ru című orosz honlap információi szerint a WizzAir már megszerezte a szükséges engedélyeket, hogy a Moszkva-Budapest útvonalon repülhessen.