Mi az idei sídivat?

téli divat, sídivat, divatos síruházat, télisport, Rossignol kollekció az ISPO Winter Sport szakvásáron
Vágólapra másolva!
A témában mérvadónak számító WinterWomen.com oldal segítségével megpróbáljuk összefoglalni, mik az idei síszezon legfontosabb elemei a női divatban. Röviden: egyszerű, tiszta színek és a szűk vonalvezetés. 
Vágólapra másolva!

Síelőknek

Legyen szűkebb

Idén is folytatódik a szűkített kialakítású és egyszerű vonalvezetésű síkabátok, sínadrágok népszerűsége. A Spyder egyik idei modellje, a Portillo Jacket tökéletes példája a tiszta és egyszerű megjelenésnek. A kizárólag női modellben készülő dzsekit lime-színű vékony vonalakkal tették izgalmassá. A háromrétegű stretch-anyag miatt jobban a testhez simul a ruha, ugyanakkor könnyen lehet mozogni benne sízés közben.

Világos, egyszerű színek

A 2012-es szezonban a lehetőleg egy színből álló, világos, egyszerű színekkel készített kabát a divat. A North Face sportszergyártó Gimme More Jacket modellje az átlagos zöldnél kicsivel világosabb és feltűnőbb színben készül, így ezzel feldobható egy szürkébb síöltözet.

Egyszerű dizájn

A csíkozott síkabátok mindig is problémás terepet jelentettek a WinterWomen szakértői szerint. Az idei szezonra dobták piacra az Obermeyer egyik új modelljét, amely a fehér alapszínt élénk színű, különböző vastagságú sávokkal dobja fel. A sávok a derék és a váll között vannak, és 360 fokban körbefutnak a kabáton. A korall színű, a gesztenyebarna és a kékeszöld csíkoknak köszönhetően igazán feltűnő kabátban síelhetnek a hölgyek.

Forrás: AFP/Johannes Simon

Nyomtatott minták

Ha pedig a csíkos darabokat kerülnénk, az igazán egyedinek a nyomtatott mintázat számít. Ezzel egészen biztosan magukra vonhatják a hölgyek a síelő közönség figyelmét. A North Face Snow Cougar modellje a sötétszürke alapszínre nyomtatott világos virágmintázattal készül. A narancs és pink színű virágok stílusosak és akár egy fehér sínadrággal is kitűnően mutatnak.

Snowboardosoknak

Sötétebb színek

Sötétnarancs, sötétvörös, fekete és sötétzöld. Ezek az idei snowboard divat főbb színei, a világos, vad nyomatokkal és mintákkal díszített kabátok ideje lejárt. A DC ruhacég idei Brixen nevű darabja sötétszürke, vagy fekete színben készül és kerüli a feltűnő, színes, értelmetlen mintákat.

Összehangolt színek

Ha pedig mégis színes darab lenne a kiválasztott darab, akkor fontos, hogy tiszta, egyszerű színek legyenek és ezek elrendezése is legyen egyszerű, ezáltal látványos. A Volcom cég Yale Jackett modelljét lila, kék, sárga, pink, fekete és fehér színekkel készítik. A színek elrendezése és a letisztult mintázat teszi trendivé ezt a darabot.

Fényes anyagok

Az idei szezonban a fényes anyagokból készített kabátok is egyediek lesznek a pályákon. A Burton sportszergyártó Downdridge Down modellje a szezon egyik sikkes darabja. A klasszikus stílusú dzsekin egyszerű gombok, nem túlságosan sok zseb van és ezek, valamint a fényes anyag garantálják a figyelmet.