Harry Potter stúdiótúrára mehetünk Londonban

Vágólapra másolva!
Már csak két hét és megnyitja kapuit 2012 egyik legjobban várt látványossága, a Warner Brothers stúdiótúrája Londonban, ahol a látogatók bepillanthatnak a Harry Potter-filmek kulisszái mögé. Az egyedülálló kiállítás alkalmával végigsétálhatunk az Abszol úton, beléphetünk a Roxforti kastély nagytermébe, megnézhetjük Harry Nimbus 2000-es seprűjét és sok minden mást is. A túra azonban nem lesz olcsó, és ez nem tetszik az angoloknak.
Vágólapra másolva!

Nem kellett sokáig várni az újabb Harry Potter-őrületig. Március 31-től néhány óra erejéig bárki beléphet majd a varázslóvilágba a Warner Brothers stúdiójában, ahol a nyolc Harry Potter-film legtöbb jelenetét forgatták. Az "Így készült a Harry Potter" című kirándulás bemutatja a felvételek helyszíneit, a szereplők jelmezeit és a filmes trükkök is lelepleződnek. A túrát három órásra tervezték, de mivel mindenki egyénileg megy végig rajta, akár tovább is lehet maradni.

A túrának persze elsősorban a gyerekek örülhetnek, a szüleik kevésbé, mert az árak tekintetében nem fogták vissza magukat a szervezők. Egy négytagú családnak átszámítva közel 30 ezer forintba fog kerülni a belépőjegy, amiben még nincsenek benne az esetleges ajándéktárgyak, amelyeket jó érzékkel a kijárat közelében helyeznek majd el. Például egy, a filmekben látott varázspálcát 8500 forintért lehet majd megvenni az ajándékboltban, de Dumbledore professzor öltözetének másolatáért nem kevesebb, mint 175 ezer forintot is elkérnek.

A legérdekesebb látványosságok között lesz:
- a nagyterem felfedezése
- Dumbledore professzor irodája és eddig nem látott különlegességek
- séta az Abszol úton
- olyan jól ismert kellékek szemügyre vétele, mint Harry versenyseprűje vagy Hagrid motorbiciklije
- bepillantás a különleges filmes effektek világába
- a Griffendél klubhelyisége, a fiúk hálószobája, Hagrid kunyhója és Umbridge professzor irodája a Mágiaügyi Minisztériumban


Ed Mayo, a Consumer Focus nevű fogyasztóvédelmi szervezet korábbi vezérigazgatója a Daily Mailnek aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a gyerekekre óriási befolyásoló hatással lehet majd a kiállítás és az ajándékok, ami nehéz helyzetbe hozhatja a szülőket.

Mindenesetre arra számítanak, hogy a stúdiótúra a Harry Potter-könyvekhez és a filmekhez hasonlóan világsikert arat, és sok turistát hoz majd Londonba.

Helyszín: a stúdió Londontól 30 km-re található Leavesdenben, a repülőterek közül Luton van a legközelebb
Időpont: nyitás 2012. március 31-én
Jegyárak: gyerek - 21 font (kb. 7300 Ft), felnőtt (16 éves kortól) - 28 font (kb. 9800 Ft), családi jegy (4 fő) - 83 font (kb. 30 ezer forint), 4 év alatti gyerekeknek ingyenes
A jegyeket mindenkinek előre meg kell vásárolnia, mert a helyszínen nem lesz jegyárusítás.

Jegyvásárlás a kiállítás hivalatos honlapján, ahol további információkat is találnak.