Hévíz-Balaton Airport a sármelléki repülőtér új neve

Vágólapra másolva!
A jelenleg még FlyBalaton nevet viselő repülőtér új üzemeltetője a hévízi önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló, újonnan bejegyzett társaság - mondta el az MTI megkeresésére a város polgármestere. A nyugat-magyarországi régió repülőterét hosszú távon kívánják üzemeltetni.
Vágólapra másolva!

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) közleményben jelezte, hogy szerdán bejegyezte a Zalaegerszegi Törvényszék Cégbírósága a Hévíz-Balaton Airport (HBA) Kft.-t. A fürdőváros 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság a sármelléki repülőtér üzemeltetésére jött létre.

Felidézte, hogy Hévíz önkormányzata már korábban kinyilvánította azt a szándékát, hogy megfelelő körülmények között működtetné a jelenleg még FlyBalaton nevet viselő repülőteret. Hangsúlyozta, hogy a nyugat-magyarországi régió repülőteréről van szó, amelynek biztonságos működtetése nemcsak a fürdővárosnak, hanem az egész térségnek is turisztikai érdeke. Papp Gábor azt is hozzátette: egyelőre nincs minden részletében kidolgozva a működtetés menete, de nem kizárólag az idei szezonban, hanem hosszú távon kívánják üzemeltetni a leszállóhelyet.

Idén 126 járat érkezése biztos Sármellékre, ezek túlnyomó többsége az április közepétől a hévízi Mutsch Ungarn Reisen által szervezett Lufthansa charter, amely hetente négy német nagyvárosba repül. A polgármester ennek kapcsán úgy fogalmazott: év közben már nagyon nehéz új járatokra szerződni, de folyamatosak és ígéretesek a most zajló tárgyalások, amelyekről további részleteket nem kívánt elárulni. Reméli, hogy Hévíznek és térségének legalább 80 ezer vendégéjszakát jelentenek majd az idén repülővel érkező utasok.

Az MTI legutolsó - a Turisztikai Hungária Kft.-től kapott -, tavaly októberi adatai szerint Sármelléken a múlt év első kilenc hónapjában 17,2 ezer utas fordult meg, 33 százalékkal többen, mint az előző évben.