Újdonságok hete a Liszt Ferenc repülőtéren

Rekordot döntött a héten a Budapest Airport: soha annyi új járat nem indult még egy héten belül, mint most. Landolt az új holland fapados társaság, a Transavia első gépe, a Wizz Air immár hat gépet állomásoztat Budapesten, visszatért az airBaltic, és még egy prágai székhelyű fapados társaság is érkezik vasárnapig. 

A Transavia.com szerdától heti négy alkalommal - hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap - közlekedik Budapest és Amszterdam között új típusú Boeing 737-700 típusú repülőgéppel, amin egyszerre akár 189 utas ülhet. Az amszterdami útvonalon közlekedő járatokat korábban a Malév és a KLM üzemeltette - utóbbi továbbra is napi három járatot kínál a magyar és a holland főváros között. A Transavia.com diszkont légitársaság és az Air France-KLM csoport tagja, így az amszterdami utasok számára egy új szolgáltatás jelent meg a magyar piacon - írja a Budapest Airport.
 
Ugyancsak elindította Budapest és Larnaca között üzemelő járatát a Wizz Air. Larnaca korábban ugyancsak a Malév úticáljai között szerepelt, így két hónap szünet után ismét van légi összeköttetés Budapest és Ciprus között, heti kétszer. A Wizz Air járatnyitásának másik fontos momentuma, hogy ezzel megérkezett az a hatodik jellegzetes lila-pink színű repülőgép, amelyet a légitársaság Budapesten állomásoztat. A Wizz Air hatodik, budapesti bázisán lévő gépe szintén egy Airbus A320. A Wizz Air ezzel a budapesti repülőtéren legnagyobb flottával rendelkező légitársaság lett.

"Természetesen nagyon örülünk minden új légitársaságnak, amely Budapestet választja és annak is, ha egy meglévő partnerünk színesíti, bővíti a kínálatát" - jelentette ki Kam Jandu. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette: "Újabb eredményt hozott az az erőfeszítés, amit két hónapja teszünk azért, hogy a magyar légiközlekedési piac talpon maradjon és a magyar utasok továbbra is a főváros repülőteréről érjék el Európa legfontosabb városait és régióit."

Nem ez az utolsó fontos esemény a héten. Április 6-án, vagyis pénteken újabb fapados légitársaság érkezik, a prágai székhelyű SmartWings, amely heti 2 Budapest-Párizs járattal indít, nem sokkal ezután pedig Barcelona is a kínálatában lesz. A SmartWings a menetrend szerint üzemelő járatok mellett a nyári időszakban charter járatokat is üzemeltet majd kedvelt görög és bolgár üdülővárosokba.