Kiállítást szerveznek a pápai bázisrepülőtér 75. évfordulójára

Fotókat, tárgyi emlékeket várnak a pápai katonai repülőtér fennállásának 75. évfordulója alkalmából létrehozandó kiállításhoz, amelyre nyáron kerül majd sor.

A pápai önkormányzat sajtóreferense kedden elmondta, hogy az önkormányzat és a repülőtér a létesítmény létrejöttének, a pápai repülés kezdetének 75. évfordulója alkalmából közös kiállítást szervez, amelyen fényképek és tárgyi emlékek segítségével szeretnék bemutatni a város életében a megépítésétől kezdődően meghatározó szerepet betöltő repülőtér, illetve repülés történetét a hozzá kapcsolódó katonai hagyományokkal együtt.

Boros Katalin tájékoztatása szerint a tervezett kiállításra várják azokat a fotókat és tárgyakat, amelyek a repülőtér, az ott szolgált és szolgáló alakulatok munkáját, mindennapjait örökítik meg. Aki szívesen átadná a kiállításra a birtokában lévő emlékeket, juttassa el - képek esetén a készítés időpontjának, a rajta látható esemény és személy(ek) feltüntetésével - május 4-ig pápa önkormányzat polgármesteri kabinetjéhez.

A 75. jubileumi, háromnapos programot június 29. és július 1. között rendezik meg. A rendezvény még tervezés alatt áll, egy részüknek a város, a többinek a repülőtér ad otthont.