London-Párizs 360 forintért

Vágólapra másolva!
Egy angol busztársaság, a Megabus úgy döntött, mindenki számára elérhetővé teszi Európa több népszerű városát, és 1 fonttól (360 forint) kezdett el árulni jegyeket Párizsba, Amszterdamba és Brüsszelbe.
Vágólapra másolva!

Ha belegondolunk, hogy meddig jutnánk el Budapestről 360 forintért távolsági busszal, még őrültebbnek hangzik a Megabus akciója. Ráadásul a jegy magában foglalja a komp árát és a wifi-használatot is. Egyedül foglalási díj gyanánt számítanak fel 50 pennyt pluszban. "Eddig túl sokba kerültek a buszos utazások Európa-szerte. Az új hálózatunkban nagyszerű áron, jól felszerelt buszokkal utazhat mindenki: családok, diákok, turisták is" - nyilatkozta a Megabus vezérigazgatója, Sir Brian Souter.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az olcsó jegyekért cserébe viszont igencsak hosszú utazásra kell számítania annak, aki a Megabust választja. London Victoria pályaudvaráról indulnak, és több mint kilenc órát mennek Párizsig. Brüsszelbe kicsit hamarabb meg lehet érkezni, ám Amszterdamba félnapos buszozásra kell készülni. Nappali és éjszakai járatok között is lehet választani. Összehasonlításképp: egy másik ismert társasággal, az Eurostarral két óra 16 perc alatt lehet megérkezni az angol fővárosból Párizsba, de 112 fontot (40 ezer forint) kell fizetni érte.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Amszterdamba is lehet olcsón buszozni

A Telegraph ugyanakkor azt írja: hiába a hirdetések, ők nem találtak 1 fontos jegyeket a Megabusnál, pedig a társaság szóvivője külön is megerősítette, hogy 1 és 40 font közötti áron lehet foglalni. Párizsba a Telegraph 4 fontért, Amszterdamba 10 fontért látott jegyeket.

A Megabus London és Glasgow között már üzemeltet ilyen olcsó járatokat, és gondolkodnak rendszeresen közlekedő hálóbuszos járat kialakításán Párizsba is. Bővebb információkat a társaság honlapján lehet találni.