Már 14. alkalommal rendezik meg április 21-22-én  a Rügyfakadás Tavaszünnep elnevezésű kétnapos rendezvénysorozatot Gyenesdiáson a Nagymezőn.

Gálné Németh Ildikó elmondta, a zalai településen szombaton és vasárnap a hagyományoknak megfelelően ingyenes gasztronómiai, kulturális, és természetvédelmi programokkal várják az érdeklődőket. A rendezvény szombaton reggel a III. Szegedi Honvéd zászlóalj és a Gyenesdiási Huszárbandérium vidám felvonulásával veszi kezdetét, délután a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében hat kilométeres természetvédelmi túrát tartanak. A kirándulók a kőbányákat és a Vadlánylik-barlangot érintve jutnak el a Ló-hegy csoport legdélibb tagjához, miközben több orchideafajt is megismerhetnek. A vállalkozó szelleműeket vasárnap főzőversenyre invitálják, a délelőtt folyamán kulturális egyesületek, cserkészek bemutatkozására kerül sor, továbbá a helyi lovardák huszár és honvéd fegyverzeti parádét tartanak.

Hozzátette: az idei rendezvény célja a községben május 26-28. között megrendezésre kerülő Gyalogtúrázók XIX. Országos Találkozójának támogatása, amelyre közel ezer résztvevőt várnak az ország minden szegletéből.

A részletes program az egyesület honlapján.