Majális Budapesten és környékén

Vágólapra másolva!
A főváros környékén sem fogunk unatkozni a május 1-jei hosszú hétvégén. Többek közt lesz májusfa állítás Nagymaroson, száguldás Forma 1-es autóval a Parlamentnél, koncertek a Tabánban és akár strandolni is lehet.
Vágólapra másolva!

Kezdj el valami újat hétvége
A négynapos, ingyenes rendezvényen főként a gyorsaságé és a játéké főszerep, de lesz gasztronómiai program Stahl Judittal, talkshow és zenét is lehet majd kérni. Aztán a fesztivál zárónapján, május 1-én rendezik meg a Vodafone Belvárosi Nagydíjat, amelyen Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes csapat pilótája is Forma-1-es autóba ül, és háromszor végigszáguld a Bazilika és a Parlament között kiépített 1,6 km hosszú versenypályán. Az [origo] élőben közvetíti majd Button száguldását.
További részletek itt.

Rockmajális
A Tabánban idén is a Tabán Fesztivál rockzenéivel ünnepelhetjük a majálist. 2012. május 1-én szuper nyárnyitó koncertekkel újra várja a tombolni vágyókat Buda legendás füves, dombos Tabánja. A fesztiválon a részvétel ingyenes. További részletek itt.

Majális a strandon
Április 28-án kezdődik a budapesti strandszezon a Gellért, a Dagály és a Palatinus fürdők nyitásával - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ az MTI-vel. A részben felújított Palatinuson a vendégek kipróbálhatják a szörfözést és a carisma nevű labdajátékot, péntekenként pedig latin partin vehetnek részt. A Dagályon kosárlabda-, streetball- és strandröplabda-pálya mellett várhatóan akadálypálya és mászófal is lesz. További jó hír, hogy nyáriasan meleg időre van kilátás a hosszú hétvége alatt.

Májusfa (Maibaum) állítás Nagymaroson
München piacterén már régóta megszokott látványosság a híres Maibaum oszlop, de itthon is elkezdett terjedni ez a szokás. Sok esetben a Maibaum turisztikai látványosságnak számít, mivel megjelennek rajta a városra jellemző mesterségek, szimbólumok. A híres német Maibaum figurakészítő, Hubert Janson keze munkáját dicsérik a gyönyörű szimbólumok. Hazánkban először Nagymaroson kerül felállításra ilyen májusfa, április 30-án, a május 1-i ünnepségek keretében. Az egyedülálló látványosságra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
További részletek itt.

Szentendrei Majális
A rendezvény négy napja alatt (2012. április 29-május 1.) a helyszínen gasztronómiai különlegességek, kézműves termékek vására és vidámpark várja a látogatókat. Vasárnap és hétfőn rengeteg koncerttel és táncbemutatókkal készülnek, május 1-jén pedig a sportos programokon lesz a hangsúly: reggel Kinizsi futásra várják a résztvevőket, de lesz judo-, karate- és thaibox bemutató is.
További részletek itt.