Kerékpárút-hálózatot építenek Egerben

Vágólapra másolva!
Eger önkormányzata a városon áthaladó kerékpárút-hálózatot kíván kiépíteni jövőre, amellyel összekötnék a turisták számára vonzó helyszíneket.
Vágólapra másolva!

Zentai László, a polgármesteri hivatal médiareferense elmondta: a kerékpáros turisztikai szolgáltatások és kerékpárforgalmi létesítmények kialakítását, fejlesztését szolgáló beruházás célja, hogy a jelenleg "foghíjas" kerékpárút-hálózatot egy összefüggő, a környező településeket is összekötő, egységes hálózattá fejlessze.

Elsősorban a 12 kilométeres észak-déli gerincvonal teljes kiépítése a cél, hiszen ez több, a turisták számára vonzó helyszínt kötne össze, a többi között megközelíthetővé tenné a belvárosban található nevezetességeket a biciklis látogatók számára. Ugyanakkor bekapcsolná a Szépasszonyvölgyet is a kerékpárút hálózatba, illetve több kerékpár-parkoló is elkészül majd - fűzte hozzá.

Forrás: Wikipedia/Wojsyl

Eger a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja. Évente mintegy egymillió turista keresi fel a hevesi megyeszékhelyt.

A beruházás megvalósítása érdekében pályázatot nyújtottak be az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operat