Pünkösdi kikapcsolódás Budapesten és környékén

Vágólapra másolva!
A fővárosban élőknek is érdemes lesz kimozdulni a pünkösdi hosszú hétvégén, mivel számtalan programlehetőség közül lehet választani. Szentendre, az Aquaworld és a belváros is izgalmas rendezvényeket ígér.
Vágólapra másolva!

Pünkösdi Sokadalom - Szentendre

A pünkösdi hétvégén a szellemi és kulturális örökség hazai és külföldi képviselői várják a Skanzenbe látogatókat, így egy igazán nemzetközi seregszemlére kerül sor. A kétnapos rendezvényen többek közt lesz templomdíszítés, pünkösdölés, megismerkedhetünk a kalocsai hagyományőrzőkkel, solymász- és néptáncbemutatókkal, de készülnek bútorfestéssel, maszkfaragással és kézműves termékek bemutatójával is.

Időpont: 2012. május 27-28. 09:00-18:00
Helyszín: Szentendre, Skanzen
Részletes programlista itt.


Splash Fesztivál - Aquaworld

A Splash fesztivál az év legszórakoztatóbb családi sporteseménye, melyen a nagyközönség együtt versenyezhet, sportolhat a magyar Világ-, Európa-, vagy Olimpiai-bajnok sportolókkal. A kétnapos rendezvényen koncertekkel, szépségbemutatóval, erős ember bemutatóval és számos sportolási lehetőséggel várják a látogatókat. Olyan ismert sportolók is részt vesznek a programokon, mint Erdei Zsolt, Michelisz Norbert, ifj. Tóth Imre vagy Paksy Tímea.

Helyszín: Aquaworld Élményfürdő és annak környéke.
Időpont: 2012. május 26. (szombat) 10:00 - 02:00 és 2012. május 27. (vasárnap) 10:00 - 19:00
Részletes programlista itt.

Pünkösdölés - Ópusztaszer

Csaknem száz népi játékot próbálhatnak ki azok, akik pünkösd vasárnap ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. Hétfőn pedig a nap leglátványosabb programja a pünkösdi király megválasztására kerül sor: annak a legénynek, aki egy esztendőn át viselni akarja a címet, több próbát is ki kell majd állnia - közölte Kovács-Seregi Szabina, az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.

Időpont: 2012. május 27-28.
Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Részletes programlista itt.


Belvárosi Majális - Erzsébet téren

Az esemény keretében az amúgy is nyüzsgő tér még inkább megtelik majd élettel. Kulturális programokkal, kirakodó vásárral, zenével, tánccal, sportbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel várják a látogatókat. A szervezők, elsősorban civil szervezetek és egyesületek, akik közelebb kívánják hozni a várost és az itt lakókat, szeretnék megmutatni magukat és láttatni azt, hogy milyen színes, kreatív város is Budapest. A programkavalkád az Urbitális Majális egy hónapos rendezvénysorozat részeként kerül megrendezésre.

A rendezvény és a programok ingyenesen látogathatók
Nyitva:
2012. május 25-28. 10-20 óra között
Részletes programlista itt.