A skandináv államok turistáival szeretné bővítené vendégkörét Hévíz, ahol a pünkösdi hétvégén fogadták a Norvégiából a sármelléki repülőtérre érkezett első repülőjárat utasait - mondta a város turizmusért felelős alpolgármester.

Könnyid László elmondta: a Thomas Cook Scandinavia légitársaság Airbus A321-es gépével 170 norvég vendég érkezett a dél-norvégiai Stavangerből. A négynapos tartózkodásukat szervező norvég utazási iroda előtt nem ismeretlen Hévíz, de ez volt az első alkalom, hogy közvetlen charterjáratot indított a fürdőváros által működtetett repülőtérre.

A hosszú hétvége során a vendégek megismerkedtek Hévíz látnivalóival, köztük természetesen a gyógytóval és környezetével is. Az alpolgármester örvendetesnek nevezte a "jó költési mutatókkal" rendelkező, fiatalabb korosztályt képviselő skandináv vendégek megjelenését a városban.

A norvég szervező szándékai szerint a mostani utat az idén még legalább egy hasonló alkalom követi. Könnyid László hozzátette még: a szándék az, hogy rendszeressé váljon a norvégiai Stavanger és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport közötti légi kapcsolat.