Mérsékelt áremelést ígérnek a foci-Eb egyik helyszínén

Vágólapra másolva!
Átlagosan 20 százalékkal emelik áraikat az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére a mérkőzések egyik helyszínéül szolgáló Lemberg (Lviv) éttermei és vendéglátó helyei.
Vágólapra másolva!
A világon mindenütt bevett gyakorlat az éttermi és egyéb szolgáltatói árak növelése a labdarúgó Eb-hez hasonló események idején. Viktorija Dovzsik, a hivatal vezetője arról biztosította a médiát, hogy az éttermek árainak növekedése, az átlagot tekintve, nem fogja meghaladni a 20 százalékot. Hozzátette, a lembergi éttermek alaposan felmérték a piacot, ezért nem várható jelentősebb áremelés - adta hírül a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.

Vardeksz Arzumanyan étteremtulajdonos a hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy Lembergben nem lesz olyan mértékű áremelkedés, mint amilyen Németországban volt tapasztalható az előző Eb alatt. A nyugat-ukrajnai nagyvárosban 600 vendéglátóipari egység előre gondoskodott a nyersanyagok beszerzéséről az Euro-2012 egész idejére.

Hivatalos közlés szerint a lembergi éttermek 40 százaléka kitűnő minősítést kapott az Eb-re való felkészülést illetően. A vendéglátó helyek többsége a városközpontban található, s több mint 50 százalékuk rendelkezik bankkártya-leolvasóval, 60 százalékuk pedig ingyenes Wi-Fi szolgáltatással, míg a személyzetük 60 százaléka angolul is beszél. Több étterem speciális menüsorral és ételkülönlegességekkel várja a labdarúgó Eb lembergi mérkőzéseire érkező szurkolókat.