200 millió forintos beruházás Makón

Vágólapra másolva!
Lombkoronasétányt építenek Makón, a dél-alföldi város legújabb turisztikai látványossága több mint 200 millió forintba kerül, és jövő tavaszra készül el.
Vágólapra másolva!

"Makónak ugyan nincs hegye, de van egy páratlan értékekkel rendelkező Maros-partja. Ezzel a beruházással megközelítette a félmilliárd forintot az az összeg, amelyet a part fejlesztésére fordítottunk, hogy minél színvonalasabb és turisztikailag minél vonzóbb legyen" - hangoztatta Buzás Péter polgármester sajtótájékoztatóján.

Makón az élővilágot és a környezetet bemutató, 8-10 méter magasságban futó lombkoronasétány valósul meg, míg Perjámoson természetközeli oktatási központot hoznak létre fiatalok számára. Túraútvonal is épül a két település között. A makói építmény mintegy 200 méter hosszúságú lesz, 18 darab eltérő magasságú vasbeton oszlopon áll majd, és a sétányon ugyanennyi pihenőt alakítanak ki, 1,5 métertől 3,6 méterig terjedő sugárral.

A sétány egyik pihenője kupolájának formája után a Hagyma-terasz nevet kapta. A háromszintes kilátótorony - amely 20 méteres magasságával a lombkoronaszint fölé nyúlik majd - legfelső szintjéről a terepszintig zárt csúszda vezet le, amelynek hossza csaknem 40 méter. A Hagyma-teraszon és a csúszdán kívül a sétányra 3 egyéb kalandelemet is telepítenek. A lombkoronasétány lejáratánál kültéri bútorok szolgálják a látogatók pihenését, továbbá a gyermekek részére ügyességi játékokat is elhelyeznek.

A munka a szakemberek bejelentése szerint csak szeptember közepén kezdődhet meg, miután az építési terület madárátvonulási helyen van, és meg kell várni a költöző madarak elvonulását.