Panzió nyílt bringásoknak a Fertő-tónál

ruszt, rust, ausztria, város a fertő tó partján
Vágólapra másolva!
A Fertő-tó az ország egyik elsőszámú biciklis úti célja. A tó körül kitűnően kiépített bicikliút várja a túrázókat, ráadásul az osztrák oldalon, Rust városában átadták a régió első biciklis panzióját.
Vágólapra másolva!

Forrás: wikipedia commons

Rust évszázadok óta a Fertő-tó egyik legfontosabb települése. A tó körüli bringatúrán résztvevők egyik biztos megállója a hangulatos település, ahol nemcsak a biciklizésnek hódolhatunk, de a környék borászatai, kulináris kínálata és a nyári időszakban egymást érő fesztiválok is vonzó programnak számítanak, magáról a Fertő-tóról már nem is beszélve.

A település központjában állt a közel százéves Hotel Schandl, amelyet teljesen újjá varázsolva, immár Pension Drahteselböck néven nyitottak meg, kifejezetten a kerékpáros turisták kedvéért - írja a Turizmusonline.
Az alapötlet az volt, hogy a kerékpáros szezon rendszerint jóval hosszabb a nyári strandszezonnál és mivel évről-évre nő a tó körül túrázó bringások száma, célszerű lenne minél jobban kiszolgálni az igényeiket. Az újonnan nyílt tizenkilenc szobás panzióba még saját biciklit sem kell hozniuk a vendégeknek, ugyanis házon belül lehetőség van kölcsönzésre is. A használt kerékpárokat a szezon végén értékesítik és újakat vásárolnak a következő évben.