Ágy, koktélbár és társkereső is lenne a tökéletes repülőn

Vágólapra másolva!
Az ismert utazási oldal, a Skyscanner legújabb felmérésében arról kérdezte az utazókat, hogy milyen szolgáltatásokat látnának a legszívesebben a repülőgépeken. Sokan nem örülnek a kisgyerekeknek.
Vágólapra másolva!

A mintegy 1000 válaszadó közül a legtöbben hálófülkés emeletes ágyakkal szerelnék fel az álom repülőgépüket, hogy kényelmesen át lehessen aludni egy hosszabb repülést.

Hogy a második helyen egy elkülönített és hangszigetelt gyerektér kialakítása végzett nem meglepő: a legtöbb utast zavar ja egy nyűgös kisgyerek jelenléte a szomszédos vagy közeli ülésen. Emiatt a közelmúltban a Malaysian Airlines ki is tiltotta a kisgyerekes családokat óriás utasszállító gépein a felső fedélzetről, ahol a business és az első osztályú ülések találhatóak. Sokan el tudnának képzelni ütésálló üléseket is a tökéletes gépre, mivel a legtöbb kisgyerek nehezen tud nyugodtan egyhelyben ülni, ami az előtte ülő utasnak kellemetlenséget okozhat.


Az utasok extra kényelemre és gyerekmentes repülésre vágynak

De a legizgalmasabb ötletek még hátra vannak. A hetedik lebnépszerűbb ötlet egy "szingli osztály" kialakítása volt. Kitalálói szerint nagyszerű dolog lenne, ha az egyedülálló utasok egymás mellett ülhetnének, így repülés közben is nyugodtan lehetne ismerkedni vagy flörtölni. Végül is miért ne találhatna rá valaki az igazira egy több órás repülőút alatt?

A repülős társkeresőnél is vadabb elképzelés azonban az átlátszó padlójú fedélzet kialakítása, aminek a válaszadók 5%-a nagyon tudna örülni. Az biztos, hogy nem mindennapi élmény lenne úgy sétálni a repülő folyosóján több ezer méteres magasságban mintha nem is lenne alattunk semmi.

Hogy az érdekes elképzelések megvalósulnak-e valaha, nem tudni, de aki luxusélményekre vágyik repülés közben, annak a felsőbb osztályokra érdemes jegyet foglalnia, ahol többnyire van lehetőség például ágyba feküdni, zuhanyozni vagy épp italozni.

A top 10-es kívánságlista
1. hálófülkés ágy (20 százalék)
2. hangszigetelt gyerektér (18 százalék)
3. ütésálló ülés (8 százalék)
4. masszázs szék (8 százalék)
5. ingyenes iPad-használat (5 százalék)
6. átlátszó padló (5 százalék)
7. szingli osztály (4 százalék)
8. zuhanyzók (4 százalék)
9. mozi (3 százalék)
10. koktélbár (2 százalék)
Más: (23 százalék)