Egy római tábort idéző ókori élményparkot adtak át szombaton a Komárom-Esztergom megyei Almásfüzitőn, a tábort a település közelében álló egykori erődítmény után Azaumnak nevezték el.

Az oktatásra és szórakoztató pihenésre alkalmas, hagyományőrző élményparkban már idén nyári táborok várják a római kor iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtteket - mondta az MTI-nek Karánsebessy Lukács, Almásfüzitő polgármestere.

A "Rómaiak nyomában a Duna mentén" projekt keretén belül létrehozott élményparkban fesztiválok, rendezvények és történelmi események újrajátszásának lebonyolítására is van lehetőség. A táborokat és foglalkozásokat ókori hagyományőrző egyesületekkel együttműködve szervezik: oktatók, kézművesek, mesteremberek, kelta, római, germán és nomád katonai hagyományőrzők varázsolják a látogatók elé a római tábori életét. 

Az élménypark minden évben áprilistól októberig látogatható. A beruházás teljes költsége 125 millió forint volt, ebből 14 millió forintot az önkormányzat biztosított, a fennmaradó összeg a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatása.