Így spóroljon a Balatonnál!

Kedvezményes kártyák Balaton, balaton, kedvezmény, balatoncard, west-balaton card, Balaton mix, Balaton Sound, nyugágy
Vágólapra másolva!
A különféle kedvezményes kártyákkal olcsóbban mehetünk strandra, múzeumokba, de a sétahajózás és a vacsora árából is kedvezményt kapunk. Ha sok programot tervezünk a nyárra, valóban megéri.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hirling Bálint [origo]

West-Balaton Kártya - ha az úti cél Keszthely és környéke
A West-Balaton Card birtokában több mint 90 helyi étterem, strand, múzeum és egyéb szolgáltató árain lehet spórolni. A kártya ingyenes, és mindenki igényelheti, aki minimum 3 éjszakát eltölt Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Hévíz vagy Zalakaros szálláshelyein. Mindössze annyit kell tenni, hogy a szálláshelyen igazolást kérünk a tartózkodás időtartamáról, és bevisszük a fent említett településeken a Tourinform irodájába. Itt 500 forintos kaució ellenében megkapjuk a kártyát és a kedvezmények listáját tartalmazó füzetet. (Az igazolás innen letölthető.)

A kártya birtokában például 10 százalék kedvezményt kapunk a Gyenesdiási kalandparkban, a vonyarcvashegyi Sharky Vízisportiskolában, és olcsóbban mehetünk sétahajózni, minigolfozni, hőlégballonnal utazni és lovagolni a környéken. A kártyát a helyi múzeumok is elfogadják, ezenkívül bizonyos éttermekben is kevesebbet fizetünk 10 százalékkal. A tengerpartok hangulatát idéző Shark Clubban, amely a keszthelyi Városi Strandon található, a kártyabirtokosoknak egy ingyen koktél jár, de fogászati és masszázskezeléseknél is érdemes magunknál tartani a kártyát. A West Balaton Card a közeli gyógyfürdőkben is használható: a kehidakustányi és zalaszentgróti termálfürdők mellett a zalaegerszegi Aquacity Vízicsúszda és Élménypark is ad kedvezményt a belépő árából.

A kártyát minden esetben a kedvezmény igénybevétele előtt kell átnyújtani a szolgáltatónak. Bővebb információt ide kattintva talál.

BalatonCard - nemcsak a Balatonra
A Balaton Turizmus Kártyát (BalatonCard) családok (max. 2 felnőtt és 3 gyerek) és egyéni turisták használhatják 2013. május 31-ig. Az érvényességi idő alatt korlátlanul felhasználható kártya a teljes Balaton régióban érvényes, sőt, Veszprémben, Zalaegerszegen és Marcaliban is elfogadják bizonyos helyeken. A menetrend szerinti balatoni hajójáratokon és a sétahajókon 20 százalékos kedvezményt biztosít, 10-30 % kedvezménnyel látogathatók a Balaton környéki településeken a kártyához tartozó katalógusban felsorolt strandok. A balatonfüredi Lóczy-barlang, a vörsi Tájház, a zalaszántói Kotsy Vízimalom és a monoszlói Hegyestű megtekintése is olcsóbb így, ezenkívül különböző szépségszalonok, lovasudvarok, sportszerkölcsönzők is elengednek 10 százalékot az árakból. A katalógus végén található kivágható kuponok ellenében 1 fő részére ingyenes napijegy váltható a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválra. A Balaton Turizmus Kártya 3300 forint, az értékesítési helyek listája itt található.

Balaton Mix - vonatra és hajóra
A MÁV Start Zrt. Balaton Mix napijegyével az adott napon korlátlan számú utazást vehetünk igénybe a tó körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti, a tavat átszelő hajóin. A Balatonhoz való utazáshoz 50 %-os alkalmi menettérti kedvezmény jár, és a bringák szállításáért sem kell aznap fizetni, ezenkívül bizonyos strandokon, éttermekben és pincészetben is kevesebbet költhetünk, 10-50 százalékkal. A kedvezményes jegy felnőtt, gyermek (6-14 éves) és családi (2 felnőtt és max. 2 gyermek) kategóriában is megváltható. Kétféle időtartamra szól: a 7 napos változat 2 szabadon választott napon, a 3 napos változat pedig 1 szabadon választott napon 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra. A Balaton Mix jegyek valamennyi vasúti jegypénztárral rendelkező Balaton-parti településen, illetve országszerte az összes gépesített MÁV-START jegypénztárban megválthatók. Bővebb információt itt talál.