Ha unja a strandot, túrázzon!

túra, természet, gyenesdiás, keszthelyi-hegység, evezés, kerékpározás, 
Résztvevők a Magyar Marathon Klub evezős vízi karneválján
Vágólapra másolva!
Éjszakai madármegfigyelés, bringázás és csónaktúra is szerepel a július 2-6. között megrendezett gyenesdiási Természetjáró Túranapok programjában. Ha unja a strandolást, ismerje meg a Keszthelyi-hegységet!
Vágólapra másolva!

A már hagyományosnak számító ingyenes természetjáró programokat a Forrásvíz Természetjáró Egyesület szervezi. Július 2-tól 5 napon át a régió turisták számára kevésbé ismert arcait lehet megismerni - gyalogosan, biciklivel vagy evezés közben. A túrákra előzetes bejelentkezés nem szükséges, viszont nekünk kell gondoskodni az enni- és innivalóról.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A programsorozat egy számháborúval, szalonna- és kürtőskalácssütéssel egybekötött túrával kezdődik július 2-án. Az este legizgalmasabb része valószínűleg a sötétedés utáni csendes erdei séta lesz, ahol a nagyvárosban ismeretlen madárhangokat és más éjszakai zajokat hallhatunk. A gyülekező 18.30-kor lesz a gyenesdiási Nagymező túraközpontnál, a szalonnáról a résztvevőknek kell gondoskodni.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

Kedden 10 km-es családi túrát szerveznek, olyan pontok érintésével, mint a Berzsenyi Kilátó vagy a legendás barlang, a Vadlánlik, amelyet annak idején állítólag titkos pálinkafőző helyként is használtak. A szerdai program egy 20 km-es túra, amely során felfedezhetjük a Keszthelyi-hegység legszebb helyeit.

Csütörtökön reggel fél 9-kor biciklitúra indul a gyenesdiási Bringatanyáról a déli partra, Balatonfenyvesre, pénteken pedig kipróbálhatjuk, milyen a Balatonon evezni. A szervezők biztosítják a résztvevőknek a csónakokat és teljes felszerelést. További információ itt található.