Rendhagyó kenutúrák a Fertő tónál

túra, kenu, evezés, fertő tó, Fertő-Hanság Nemzeti Park, hajnali kenutúrák a fertő tónál cikkhez
Vágólapra másolva!
Kenutúrára indulni a naplementében, vagy a vízről nézni a napfelkeltét a legromantikusabb nyári programok közé tartozik. A Fertő tó nádasaiban és a csatornákban evezve a táj kevésbé ismert arcait is felfedezhetjük, és a szúnyoginváziótól sem kell tartani.
Vágólapra másolva!

Forrás: Na-tura Ökotúrák

A Fertő tó összterületéből 75 négyzetkilométer tartozik Magyarországhoz. Ebből 66 négyzetkilométer nádas és mocsár, több mint 200 km hosszú csatornahálózattal és rengeteg belső tóval és tisztással. A kenutúrák a tó rejtelmes és áthatolhatatlannak tűnő nádasában - csatornákon és belső tavakon haladnak.

A Natura Ökotúrák a nyári időszakban naponta kétszer indít kenutúrákat, egyet hajnalban (napfelkeltekor) és egyet a késő délutáni, kora esti időszakban (naplementekor). Ebben a két napszakban a leggyönyörűbb a nádas, és ilyenkor látható és hallható a tó rendkívül gazdag élővilága is. Ezeket a túrákat kizárólag egy kenuval és maximum 8-10 fővel indítják, mert a szervezők fontosnak tartják, hogy a természetet a lehető legkisebb mértékben se zavarják, ezért egyszerre csak egy kenuval eveznek be a területre. Szúnyoginvázió nincs, viszont érdemes zárt cipőt húzni, és a szúnyogriasztó sem árt.

Forrás: Na-tura Ökotúrák

Akinek a korán kelés túl nagy kihívást jelent, az estéket pedig inkább szórakozással töltené, napközben is talál olyan csoportot, amelyikhez csatlakozhat. A túrákra júliusban és augusztusban hétfőn, szerdán és pénteken 8.30 és 11.30 között kerül sor. A napfelkeltés és a naplementés evezés 3800 forintba, a csoportos program személyenként 2500 forintba kerül. Alsó korhatár nincs, viszont a gyerekeknek 2-3 órát végig kell tudni ülni.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park július 14-én, 17-én, 19-én és 20-án 9 órától szervez csoportos kenutúrát. A programra egy nappal korábban kell jelentkezni a Csapody István Látogatóközpont elérhetőségein. Bizonytalan időjárási körülmények esetén a túrák elmaradnak.