Egert észak-déli irányban átszelő, több mint 10 kilométeres kerékpárút-hálózatot kíván megvalósítani a település önkormányzata - tájékoztatta az MTI-t a polgármesteri hivatal médiareferense.

Zentai László közölte: a beruházás megvalósítása érdekében pályázatot nyújtanak be az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programjának keretében. A hálózat várhatóan 2014-re készül el. Mint elmondta, az elképzelések szerint az ország egyik legnagyobb kerékpárút-hálózatának részeként Eger belterületén egységes, több mint 10 kilométeres bringás útvonal jön majd létre. A tervezett fejlesztések megvalósulásával kerékpáros összeköttetés létesül majd a belváros, az Érsekkert, a Tűzoltó Múzeum, Felnémet városrész és a Felsőtárkányi-tó között.
   
A pályázati tervek szerint az útvonal mentén családokat kiszolgáló létesítmények, például pelenkázóval ellátott pihenők, a Tűzoltó Múzeumnál kerékpáros találkozóhely és bringásbolt, illetve információs szolgáltatási rendszer is kiépül. A bringások igényeinek felmérése érdekében internetes kérdőívet tesz közzé a város, és a legjobb ötleteket, hasznos észrevételeket igyekszik beépíteni a programba - közölte Zentai László.

Eger a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb idegenforgalmi célpontja. Évente mintegy egymillió turista keresi fel a hevesi megyeszékhelyet.