A fürdőzők szabadstrandot csináltak a parkból

Siófoki Rózsakert,a nyárias melegben egyre többen töltik szabadidejüket a Balaton partjainál. 2003. május 2.
Vágólapra másolva!
Szabadstranddá változtatták a fürdőzők a siófoki kikötő melletti parkot, ahol nemcsak fűre lépni, de a parton fürdeni is tilos, nincsenek bejárók, lépcsők a vízbe, csak balesetveszélyes kövek.
Vágólapra másolva!

A Rózsakert Siófokon közvetlen a tó partján, a kikötő mellett terül el, rózsabokrokkal, árnyékot adó platánfákkal, padokkal és hatalmas területű gyeppel. Az idén azonban a siófoki önkormányzatnak nem jutott pénze a Rózsakertben található gyep és a virágok őrzésére, ezért a fürdőzők a kikötő melletti parkot gyakorlatilag szabadstranddá változtatták- írja a sonline.hu

A parkban nemcsak fűre lépni, de a parton fürdeni is tilos, nincsenek bejárók, lépcsők a vízbe, csak balesetveszélyes kövek. Az elmúlt években az állandó őrzésnek köszönhetően se fürdés, se napozás nem folyt a Rózsakertnél, ami a szomszédos önkormányzati nagystrandnak is hasznos volt. Most azonban pénztáros és büfés is kifogásolja: ahelyett, hogy belépőt váltanának a strandra, sokan a kerítésen kívül, a parkban terítik le pokrócaikat.

"Tömeges jelenségről azért nincsen szó, egyébként meg, aki ott fürdik, az a saját felelősségére teszi, hiszen világosan jelezve van: a strandolás tilos. Az ellenőrzés nehéz, hiszen aki a tiltás ellenére bemegy a vízbe, azt a közterület-felügyelő milyen jogon vonná felelősségre? Siófoknak tíz kilométernyi szabadstrandja van, akad hát hely bőven másutt." - mondta a sonline.hu-nak Balázs Árpád siófoki polgármester.