Az öblöt is átúszhatjuk szombaton

Balatonfüred, 2009. július 12. A résztvevők a balatonfüredi Marina hotel strandjáról úsznak Tihany felé az öbölátúszáson
Vágólapra másolva!
Ha a hétre ígért változékony időjárás is engedi, szombaton megtartják az öbölátúszást Balatonfüred és Tihany között. A szélvédett öbölben 3,5 km-es távot kell teljesíteni, így azok is belevághatnak, akik a Balaton-átúszásra nem mertek jelentkezni.
Vágólapra másolva!

A szombati napon az úszók a balatonfüredi Uni Hotel strandjáról rajtolnak, és a tihanyi Hajóállomási strandra érkeznek célba. A 3500 méteres táv során végig "úszófolyosót" alakítanak ki, amelynek közepén 500 méterenként bóják, és 100 méterenként lehorgonyzott hajók sorakoznak majd, ahol az úszók megpihenhetnek, szőlőcukrot vagy ásványvizet kaphatnak.
Kilenckor rajtolhat az első csoport, majd kb. 30 fős turnusokban 1-2 percenként indulnak az úszók. Az utolsó csoport várhatóan 14.00 órakor vághat neki a 3,5 kilométeres távnak. Nevezni lehet egyéniben, 3,4 vagy 5 fős családi csapatokban, de külön díjazzák a 4 fős baráti vagy közös munkahellyel rendelkező céges csapatokat is.

A versenyzőket hajóval folyamatosan szállítják vissza Balatonfüredre, de ennek 50 %-os, kedvezményes költségét (kb.800 Ft) a hajóállomáson a résztvevőknek kell fizetniük. A buszokkal való visszaszállítás ingyenes, bár ez a várható nagy forgalom miatt hosszú várakozást eredményezhet. A MÁV-START 50 százalékos kedvezményt biztosít a menetjegy árából az öbölátúszásra vonattal érkezőknek.

Az öbölátúszás másnapján, július 15-én a Balaton OPEN Körpályás Egyéni és Csapat Bajnokságot rendezik meg, ahol korosztályonként eltérő versenytávokat jelöltek ki. Lesz 1666 méteres, öt kilométeres egyéni nevezés, és először 3 fős csapatverseny is. A rajt és a cél a tihanyi Hajóállomási strand. A körpályás verseny útvonala az öbölátúszás nyomvonalával részben egyezik ill. a tihanyi strand előtt lesz kialakítva.

Amennyiben az időjárási körülmények csak július 15-én, tehát a második versenynapon lesznek ideálisak az úszáshoz, a szervezők mindkét versenyt vasárnap bonyolítják le, ekkor a körpályás verseny 15 órakor kezdődik. Bővebb információkat a versenyről, és a nevezés feltételeiről ezen az oldalon találunk.