Balatonföldváron vitorlás családi napot tartanak

vitorlázás, balaton, stég, reggeli ébredés, vitorlás
Vágólapra másolva!
Tavaly Balatonlellén, idén viszont Balatonföldváron kerül sor a Balatour elnevezésű rendezvényre, amelynek fő eseménye a Nemzeti Település Kupa és vitorlás családi nap lesz. Jövő pénteken és szombaton a vitorlázás köré épített programokkal várják a látogatókat parton és vízen egyaránt.
Vágólapra másolva!

Forrás: Pápay Patrik

"Célunk, hogy a vitorlázást mint remek sportot és csodaszép hobbit megismertessük azokkal a kilátogató vendégekkel, akiknek eddig nem volt alkalmuk kipróbálni. Az ingyenesen látogatható esemény ezen felül rengeteg kikapcsolódási lehetőséget és szórakoztató műsort tartalmaz minden korosztály számára, a versenyre érkező hajósoknak és az érdeklődőknek egyaránt."- mondta a keddi sajtótájékoztatón Halenár István, a fesztivál főszervezője.

Holovits Huba polgármester hozzátette: Balatonföldvár és a vitorlázás története szorosan összefonódik, a város a déli part legnagyobb befogadóképességű kikötője. A szombaton 11 órakor rajtoló nagyhajós túraversenyen minden nevező egység egy-egy szívéhez közel álló település színeiben állhat rajthoz. A rendezők több mint száz hajó nevezését várják, és a két nap alatt legalább
tízezer érdeklődőre számítanak. Részletesebben a programról itt olvashatnak.