Idén nyáron menő a vízimentős tábor

Zánka, Vizimentő táborok gyerekeknek, gyerekek a vízből való mentést gyakorolják a zánkai strandon
Vágólapra másolva!
Először az önmentést tanulják meg, majd a társmentést puszta kézzel, a legvégén pedig a búvárkodással ismerkednek. Az úszásoktatás ebben a táborban alap, de népszerű program a közös sárkányhajózás, a kalandpark és a bringatúra is. Utánajártunk, mire és mennyivel készüljön a szülő, ha a gyereke ezen a nyáron vízimentő akar lenni.  
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Nagy Lajos

Ez az egy hetes tábor (mit tábor? szinte kalandpark!), szóval ez az egy hetes kaland nem csak egy szimpla gyerekprogram, de azok, akik részt vesznek benne, még úgy is érzik majd a végén, hogy többek, jobbak lettek, mint előtte, mert valami fontosat tanultak.

Bringa, úszás, Baywatch
Ott kezdődik, hogy a zánkai Vizimentő táborban megállás nélkül zajlik az élet: van közös bringázás, úszásoktatás, sárkányhajózás, kalandpark, vízi vetélkedők. De ettől még nem lenne "vizimentő" a tábor. A tuti ugyanis ott következik, hogy a szervezők (vagyis a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai) kis életmentőket nevelnek a gyerekekből: a naponta egymást követő gyakorlatokból ugyanis megtanulják a tábor lakói, hogy először is hogyan mentsék ki önmagukat a vízből, aztán hogy mi módon segítsenek más bajba jutottnak puszta kézzel vagy eszközzel, végül pedig még búvár alapismereteket is szereznek. És hogy tétje is legyen a tanulásnak, a tábor végén vizsgát tesznek a kisiskolás David Hasselhoffok és Pam Andersonok.

Kint lakás és bentlakás
Hogy a praktikus részét is nézzük a dolognak: a szervezők bölcs előrelátását dícséri, hogy egyből kétféle módon indítanak tábort, ugyanis van egy hét napos bentlakásos tábor, ami vasárnap délutántól szombat délelőttig tart, illetve egész nyáron egy ötnapos napközis tábor, ami hétfő reggeltől péntek estig foglalkoztatja az esténként hazamenő gyerekeket. A tábor formájától függetlenül azt kérik a szervezők, hogy a gyerekek hozzanak magukkal bicajt és lakatot, bukósisakot, a TAJ kártya fénymásolatát, egy kevés zsebpénzt, több fürdőruhát és törölközőt, melegebb sportruházatot, esőkabátot, jegyzetfüzetet, tollat, tisztálkodási eszközöket és zseblámpát, viszont hangsúlyozottan ne hozzanak zeneeszközöket, mobiltelefont és ékszereket.

Forrás: MTI/Varga György

Mennyi az annyi?
Hát igen, elérkeztünk a kritikus kérdéshez, de jó hírünk van, a hasonló táborokhoz képest egyáltalán nem horror az ár: a bentlakásos tábor 57.000 forint fejenként, míg a napközis verzió csak 25.000 forintot kóstál, sőt, ehhez még testvérkedvezmény is jár (bentlakásosnál 5.000 Ft, napközisnél 2.000 forint mínusz a második gyermeknek). Ebben az árban minden benne van, szóval további rajtaütésszerű költségekkel már nem kell számolni.

Hát akkor gyerünk!
Az első nyári turnus már lezajlott, de három hét múlva, augusztus 5-én jön el a következő alkalom, úgyhogy még van egy hét a jelentkezésre (merthogy ezt legkésőbb két héttel a tábor kezdete előtt kell megtenni). Pusztán annyi a teendő, hogy a mailben feltüntessük a gyerek nevét, születési idejét, lakcímét és telefonszámát, plusz a szülő nevét, és mindehhez átutaljunk 15.000 forintot az egyesület számlaszámára - a maradék összeget elég a helyszínen befizetni.

További fontos infókat az egyesület honlapjáról szerezhetünk.