Több madridi és barcelonai járatát törli a Ryanair

Vágólapra másolva!
A repülőtéri adók emelése miatt madridi és barcelonai járatai közül tizenötöt megszüntet az ír fapados légitársaság novembertől, további 46 útvonalon pedig járatritkításra kell számítani a téli menetrendben. A közlemény szerint Budapest is érintett.
Vágólapra másolva!

A Ryanair korábban még az utasokra hárította az adóemelésből származó pluszköltségek kifizetését, most azonban járattörléseket jelentett be honlapján. A társaság közleményéből kiderül, hogy Madridot érinti érzékenyebben a döntés: a spanyol főváros tizenegy Ryanair-járattól esik el novembertől, másik 24 városból pedig kevesebb utas érkezik majd járatcsökkentés miatt.

Barcelonába négy járatát törli majd az ír társaság, ritkításra pedig 22 útvonalon, köztük a Budapest-Barcelonán, kell készülni.

"Ez a lépés a Ryanair elkerülhetetlen válasza arra, hogy a madridi Barajas és a barcelonai El Prat repülőtéren duplájára nőttek a reptéri adók" - áll a közleményben.

Forrás: AFP

Egyébként nem a Ryanair az első fapados légitársaság, amely júliusban a járatritkítás mellett döntött: a Wizz Air két hete jelentette be, hogy az adók miatt kevesebb járatot fog indítani Budapestről Madridba és Barcelonába is.

Az adóemelést azután hajtotta végre a spanyol kormány, hogy a Spanyol Repülőterek és Légi Közlekedési Szervezete (AENA) többmilliós fejlesztést és építkezést valósított meg a repülőtéri terminálokon.

A járatritkításokról bővebben itt lehet tájékozódni.