Elektromos hajót is kölcsönözhetünk Keszthelyen

elektromos hajó, WIA 345-ös típusú elektromos jacht , XIV. Balatoni Hajókiállítás, Balatonkenese
Vágólapra másolva!
Már a keszthelyi kikötőben is kölcsönözhetünk környezetbarát elektromos hajókat a Balatonon. A hajók vezetéséhez vízi jártassági engedély nem szükséges. A legolcsóbb elektromos motorcsónak bérleti díja 3900 forint egy órára.  
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Nagy Lajos

Júniusban adták át a keszthelyi Városi Strandon, a szigetfürdőnél a Balatoni Villamoshajó Kölcsönző és Értékesítő Kft. új elektromos hajókikötőjét és a hozzá kapcsolódó kölcsönzőt. Az elektromos hajó környezetvédelmi területeken is használható, vezetésükhöz nem szükséges vízi jártassági igazolvány, minden 18. életévet betöltött személynek engedélyezett.

A cég öt különféle típust üzemeltet, amelyek többsége 6-7 személyes. A legnagyobb, 11 személyes hajót kizárólag vezetővel lehet kölcsönözni. A hajók bérlése 3900 és 14 000 forint között van óránként főszezonban, a 11 személyes hajó bérleti díja pedig 14 000 forint egy órára. Ha vezetőt is kérünk a hajóhoz, akkor 1500 forinttal nőnek meg a költségek.
A kölcsönzéshez igénybe vehető a West Balaton Card, a Balatoncard kedvezménykártya, így 10 százalékkal olcsóbban bérelhetjük ki a hajókat.