Vágólapra másolva!
Újabb látnivalóval gyarapodik nyáron Sümeg és a Hotel Kapitány, ahol a Közép-Dunántúli Régió első történelmi élményparkja bővíti oktató jellegű programok sorát. A történelmi játszópark mellett hadigép kiállítás és támadó török ostromtábor idézi a középkori világot. 
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A Közép-Dunántúli régió első Történelmi Élményparkja nyílik meg a sümegi Hotel Kapitányhoz tartozó élményközpontban még idén nyáron. A sümegi vár aljában álló Hotel Kapitány és a középkort idéző élményközpont, az elmúlt években beruházásainak eredményeként a térség egyedülálló turisztikai kínálatával rendelkezik, a négycsillagos wellness és konferencia szálloda mellett Lovagi Aréna és fedett Történelmi Rendezvénycsarnok ad otthont a végvári vitézek napi rendszerességgel sorra kerülő színes lovagi tornájának.

A nyár folyamán átadásra kerülő Történelmi Élményparkban a történelmi gyermek játszópark mellett hadigép kiállítás, a támadó török ostromtábor és egy különleges - a középkort idéző könyveket, öltözeteket is felsorakoztató - ajándéküzlet idézi, oktatva szórakoztató módon a középkor világát. A témapark emellett kulturális missziót betöltve, különleges állandó és vándorkiállításoknak is otthont ad. A nemzetközi szablya bemutató, a hadigép kiállítás és az ősi mesterségek bemutatása élő történelemórák megtartását is lehetővé teszi.