Honfoglalás Siófokon és Velencén

Szűts istván-Koltay Gergely Honfoglalás című rockopera
Vágólapra másolva!
A mindenki által jól ismert Honfoglalás című magyar film Franco Nero főszereplésével most vízpart melletti színpadon is életre kel augusztus 8-án Siófokon és 11-én Velencén az északi strandon. Új magyar rockopera  a magyarokról Kalapács József, Pintér Tibor, Janza Kata és Papadimitru Athina főszereplésével.
Vágólapra másolva!

Fotó: www.szigetszinhaz.com

A Magyar Lovas Színház ahogy az utóbbi években, úgy idén is egy nagyobb szabású, történelmi zenés darabot tervezett színpadra. A 2010-es sikerük, a Trója után idén a Honfoglalás témáját dolgozzák fel a Sziget Színház teljes társulatával és tánckarával együtt. Koltay Gergely és Szűts István nagyszabású történelmi rockoperája a magyar fiataloknak szeretné megmutatni, hogyan vert gyökeret a magyar nép itt Európa szívében. Honfoglaló őseink nyomdokán Kassai Lajos világbajnok lovas íjász, ötszörös Guiness rekorder lélegzetelállító bemutatója bizonyítja majd, miért félt a kalandozó magyarok nyilaitól egész Európa.

A Honfoglalás című magyar rockopera feltárja a magyar honfoglalással kapcsolatos legújabb történelmi információkat, hogy mindenki alaposabban megismerkedhessen a magyarok valódi történelmével. A produkció látványos lovasjelenetekkel, minőségi szereposztással mutatja be a hét vezér hazatérését.

A történelmi rockoperát augusztus 8-án este fél kilenckor Siófokon a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon láthatjuk, Velencén pedig a Színházi esték keretében a Kastélypark Színpadon augusztus 11-én mutatják be.