Nyugodtan ihatunk, majd a busz hazavisz

Balaton Best buszjárat
Balaton, Balaton Best busz, borkóstolás
Vágólapra másolva!
A lellei és a füredi borhetek javában tartanak, de utóbbinál az idén már nem kell azon gondolkodnunk, hogy hogyan jussunk haza, ha a zamatos boroknak senki nem tudott ellenállni a társaságban. A Balaton Best buszjárattal ugyanis kényelmesen utazhatunk akár késő este is Tihanytól egészen Balatonalmádiig.
Vágólapra másolva!

Forrás: balatonriviera.hu
Forrás: balatonriviera.hu

A július végén indult Balaton Best buszjárat a parti út mentén köti össze a turisztikai látnivalókat Balatonalmáditól Tihanyig, míg a Bortúra járat a Balaton Best térség kedvelt borospincéit látogatja sorra. Ez utóbbi járat összesen 8 borospincét és 3 hajóállomást érint, és természetesen a Borhetek legfőbb helyszínén, a Tagore-sétányon is felszállhatunk rá.
A borjáratnak köszönhetően nem okoz többet fejtörést, hogy a gyaloglást választjuk e, vagy, hogy éppen ki legyen a sofőr, így a társaság minden tagja közelebbről is megismerkedhet a balatoni borok világával.

A buszjegy mellé egy pohár bor is jár
A buszokon egy-egy szakaszra vagy akár az egész útvonalra is válthatunk jegyet, de arra is van lehetőség, hogy megszakítsuk az utazást, és egy-egy pincészetben több időt is eltöltsünk. A buszos út további előnye, hogy az utasok ajándékot és különféle kedvezményeket kapnak.
Hét pincészetben - többek között a csopaki Jásdi Borteraszon vagy a Szent Donát Pincében - a busszal érkezőket például egy ajándék pohár borral várják. A tihanyi Levendula Ház és a tihanyi kalandpark 10 százalékos kedvezményt ad a belépő árából, Balatonfűzfőn eggyel többet csúszhatnak a bob-bérletesek, a balatonfüredi Annagora Aquapark pedig 20 százalékot elenged a strandjegy árából. A balaton Best térségében (Balatonalmádi, Alsóörs, Csopak, Balatonfüred, Tihany) a program nélküli sétahajózás is olcsóbb, de a balatonfüredi Kolsoka Csárda és a csopaki Víg Molnár Csárda ajándék üdvözlő pálinkát is ad az éttermi fogyasztás mellé.

A bortúra járatok délután négy és este kilenc óra között indulnak, és egészen este 11-ig közlekednek. A vonaljegy 800 forintba kerül, a szakaszjegy 400 forintba, ezenkívül gyerek- és családi jegyet is lehet venni. A buszjáratokról bővebb információt itt talál.