Látogatóközpont és kishajókikötő Nagykörűben

Vágólapra másolva!
A Tisza-menti község mintegy 300 millió forintból fejlesztette turisztikai kínálatát.  
Vágólapra másolva!

A vízi turizmusnak eddig is keresett állomása volt a Magyarország cseresznyéskertjének nevezett falu, ahol a gyümölcsös mellett egyedi hangulatú utcák, gasztronómiai rendezvények, rozárium és a falut körülölelő gyönyörű ártér is várja a vendégeket. A kellő létesítmény híján azonban jobbára csak az átmenő forgalom jelent meg a településen - indokolta a fejlesztést Mészáros Ildikó, a projekt menedzsere.

A több mint 301 millió forint összköltségű projekt keretében elkészült a település főterén egy 300 négyzetméteres ökoturisztikai látogatóközpont, amelynek segítségével a mikrotérség turisztikai szolgáltatásai összegyűjthetők. Ezek a szolgáltatások egyaránt segítik a kellemes időtöltésben az ökoturizmus, a kerékpáros turizmus, a vízi turizmus vagy a bakancsos turizmus kedvelőit.

A 46 kishajó fogadására és kiszolgálására alkalmas folyami kikötő révén Nagykörű a jövő évtől már bekapcsolódhat a Tiszához kötődő turisztikai események fogadó helyszínei közé. Ilyen lehet a Nemzetközi Tisza-túra vagy a szintén nemzetközi Big Jump, amely 22 országban 31 folyó mentén zajlik nagy látogatottsággal - tette hozzá Mészáros Ildikó.

A kikötőnél a vízről a szárazföldre jutást 20 méter hosszú bejáróhíd biztosítja a pontonokra. A parton zárt, akadálymentes parkolót, vizesblokkokat, esőbeállót valamint buszöblöt is kialakítottak.