A hétvégén ostrom alá kerül a Sümegi vár

Sümegi végvári napok, Sümeg, sümegi vár, várjáték, lovasbemutató, hastánc
Vágólapra másolva!
Tüzérségi ostrom korabeli fegyverekkel, középkori lakoma a lovagteremben és lovagi torna bemutató a XVIII. Végvári Napok idején a Sümegi Várban augusztus 11-12-én. Ha Sümegre látogat, ez a hétvége sem fog unalmasan telni.
Vágólapra másolva!

Forrás: www.sumegvar.hu

A rendezvény egyszerre több helyszínen zajlik majd: nemcsak a várban, hanem a Várkertben és a Lovagi Arénában is lesznek programok. Az ostrom délelőtt 10 órakor kezdődik, közben történelmi jelmezes felvonulás, solymászbemutató és hastáncosok szórakoztatják a nézőket, ezenkívül lesz kézműves kirakodó vásár és állatsimogató is. Aki kedvet kap egy kis erőpróbához, kipróbálhatja magát az íjászatban és megismerhet néhány középkori fegyvert is.

Forrás: www.sumegvar.hu

A délután folyamán középkori mutatványosok és olasz zászlóforgatók tartanak bemutatót, amit aztán a királyi nemesi testőrgárda karusszel bemutatója és a lovagi torna követ. A műsor főbb elemeit a középkorban ismert lovagi tornákból merítik, az előadás része íjászat, a csatacsillag-, csatabárd-, dárdahajítás, és persze előkerülnek a kardok és a buzogányok is. A szereplők persze mindvégig korabeli jelmezben vannak, a középkori lakomára pedig a lovagteremben kerül sor.

Forrás: www.sumegvar.hu

Aki esetleg mégis lemaradna erről a programról, egész nyáron vasárnap és hétfő kivételével minden nap, ősztől-tavaszig pedig szerdán és szombaton is megnézheti a Történelmi Lovasjátékokat. A műsort a Sümegi Vár lábánál, az ezerfős Lovagi Arénában, vagy rossz idő esetén a fedett Történelmi Rendezvénycsarnokban rendezik meg.
További információ és a részletes program itt található.