Rendhagyó piknik borral és jazzel

Paloznaki Jazz piknik, jazz, piknik, bor, Homola pincészet, Jamie Winchester, Snétberger Ferenc, Váczi Eszter Quartet, Paloznak
Vágólapra másolva!
A borkóstolás és a jazzkoncert két olyan program, amely tökéletesen kiegészíti egymást. Aki még nem talált izgalmas elfoglaltságot a hétvégére, vagy egy balatoni borfesztiválnál csendesebb estére vágyik, a paloznaki Homola pincészet jazzkoncertekkel és borkóstolással egybekötött piknikjére is ellátogathat augusztus 11-én.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A Balatonfüredtől mindössze 6 km-re található Paloznakon már az ókori rómaiak is termesztettek szőlőt. A település neve (po loznik) is szőlőskertet jelent, valószínűleg a honfoglaló magyarok anno szintén szőlőművelő szláv népességet találtak itt. A Homola Pincészet viszonylag újnak számít a helyi szőlőbirtokok között, érdemes tehát letesztelni a boraikat, és gyönyörködni a kivételes panorámában.

Szombaton 17.30-tól a Snétberger Zenei Központ fiatal tehetségei mutatkoznak be, 19 órától Louis Armstrong show kezdődik, a későbbiekben Jamie Winchester és a Váczi Eszter Quartet lép fel. A rendezvény ingyenes, de jótékonysági koncert lévén lehetőség van 2000 forintos támogatói jegy vásárlására is. A jegy megvásárlásával 1000 forinttal támogatjuk a Snétberger alapítvány tehetségeit, valamint további 1000 Ft értékben kóstolhatunk paloznaki borokat a Homola Vinotékában. A gyerekeket már délután 3-tól többféle animációs program, ugrálóvár és kézműves foglalkozás várja.

A szervezők arra is gondoltak, hogy a vendégek közül senkinek ne kelljen lemondani a vezetés miatt a borkóstolásról. A Balatonfüred - Csopak- Paloznak útvonalon 30 percenként jár egy minibusz, amely mindkét irányba szállítja a jazz piknik résztvevőit, este 8-tól egészen hajnali 2 óráig. A menetrendért és további információért kattintson ide!