Agárdon fesztiválozik a Gödör Klub

Gödör Kemping Agárd, 2012. aug. 21-26.
Vágólapra másolva!
Idén először lehetünk részesei a Gödör Kemping elnevezésű összművészeti fesztiválnak, melynek az agárdi Park Strand Kemping ad otthont augusztus 21-26-ig. Ősztől a Klub új helyen folytatja működését, de előtte még közösségi nyaralásra hívja a közönségét.
Vágólapra másolva!

Forrás: www.godorkemping.hu

A Gödör Klub közel 10 év után még az év elején költözött ki névadó helyéről, az Erzsébet téri gödörből. Az elmúlt hónapokban ideiglenes budapesti helyszínén a lakásszínházak hagyományait követve, Gödörbújócskára keresztelt irodalmi szalont tartott, Marosvásárhelyen kortárs képzőművészeti kiállítást szervezett. Fél éves szünet után ősztől már új, állandó budapesti helyszínen, a Király utca 8-10. alatt található Central Passage-ban folytatja működését az idén 10 éves összművészeti központ és közösségi tér.

Tópartra költözik számtalan gödör szerveződés
Az idén nyáron a Gödör Klub azonban úgy döntött, hogy megrendezi első szabadtéri, család- és gyerekbarát nyári fesztiválját, a Gödör Kempinget Budapesttől alig 60 km-re, a Velencei-tó 500 méteres partszakasszal rendelkező strandján, az agárdi Park Strand Kempingben.

A Gödör Kemping a Gödrös hagyományokra alapozva egy összművészeti, közösségi és természetközeli fesztivál lesz, mely a Klub legsikeresebb produkcióiból ad ízelítőt. A tópartra költözik a Világgödör, a Jazzgödör, a Spicc Stúdió, a Spicc Színpad, a Táncház, a D'Watt, az Athe Sam, a Balkan Beats, a Willany Leó Táncműhely, a ZöldGödör és a CivilGödör.

A kemping területén még piac is lesz
A Gödör Kemping erős zenei programja mellett tánc workshopokat, irodalmi műhelymunkát, Mediawave filmválogatást, Vida Tóni halbiológus-DJ ladikos nádaslabirintus-túráját, Irie Maffia főztjét, közösségi kerttervezést, anti-korrupciós vizicsatát, sport- és gyerekprogramokat kínál, valamint reggeli tornát, jógát, természetjáró-, éjszakai csillagtúrát és egy utolsó nyári össznépi strandolást, napozást.
A fesztivál területén helyi piac működik majd, el lehet látogatni bakancsban vagy kenuban a strand melletti madárrezervátumba, valamint kedvezményes áron lehet élvezni Agárd turisztikailag kiemelkedő sajátosságait.

Reggeatől a pop-rock-ig, széles a zenei skála
A fellépők között lesz Beenie Man, aki napjainkban talán az egyik legsikeresebb reggae-dancehall előadónak számít, dolgozott már együtt Wyclef Jeannel és Janet Jacksonnal is. Koncertet ad a berlini Rotfront is, a jelenleg tizennégy tagot számláló, MC-kkel, DJ-vel, tangóharmonikással és fúvósokkal, valamint Gryllus Dorkával felálló zenekar. A rendezvényen Lajkó Félix és szabadkai zenészbarátai is koncerteznek majd, a vajdasági hegedűvirtuóz új lemezére készülve ezúttal citerázni is fog.

Naponta három színpadon zajlanak a koncertek, a hazai fellépők között lesz Péterfy Bori és a Love Band, Vad Fruttik, Irie Maffia, Kiscsillag, Budapest Bár, The Carbonfools, colorStar, Korai Öröm, Punnany Massif, Supernem, The Carbonfools, Romano Drom, Budapest Bár, Intim Torna Illegál, Pál Utcai Fiúk, Nemjuci és még sokan mások.

A pop-rock koncertek mellett helyet kap a jazz is, fellép a Dresch Quartet, lesznek akusztikus koncertek, többek között a Kaláka, Dévényi Ádám, Kardos Horváth János és Másik János előadásában. A zenei programok mellett színház, tánc, cirkuszi előadások, civil programok és számos egyéb különleges, érdekes programmal várják a Gödör Klub első, nagyszabású szabadtéri fesztiváljára a közönséget.