Ezek mennek hétvégén a Balatonnál

programajánló, koncert, közönség
Vágólapra másolva!
Mindjárt itt a hosszú hétvége, egy kis extra lazítás mindenkinek jár! Na, de hol és hogyan tudjuk a legszórakoztatóbb körülmények közt kiereszteni a fáradt gőzt? Például a Balaton partján, ahol nemcsak strandolni tudunk (hétvégére 30 fokot ígérnek!), de más bulik is várnak családosokra, szerelmesen andalgókra és zenei mindenevőkre. Összeszedtük a legjobbakat.
Vágólapra másolva!

Forrás: Csatári Gergely

Hogy igazságosak legyünk, az északi és a déli part rendezvényei közül egyaránt válogattunk, és az arányosság jegyében megpróbáltuk a legjobb szőlős, boros, koncertes fesztiválokat begyűjteni: nehéz dolgunk volt, mert egyik jobb lesz mint a másik. Úgyhogy mindenkit arra buzdítunk, hogy ha elolvasta a cikket, bátran keresgéljen tovább a neten, mert fesztivál az lesz, rogyásig.

Északi part, Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét
A tapolcaiak nem kispályáznak, már az egész héten pörgés van a Balatonközeli városban, de a csúcspont egyértelműen péntekkel kezdődik és egészen hétfőig tart. Nem akarjuk unalmas felsorolással fárasztani az olvasót, bár már önmagában az események listázása is meggyőző: lesz ugyanis felvonulás mazsorettekkel, fúvószenekar, táncegyüttes, lovasok, borlovagrend és Charlie-koncert. És ez még csak péntek!

Mert aztán szombattól igazi "ereszd el a hajam" következik, nem is értjük, hogyan sikerült a szervezőknek ilyen eklektikus mulatságot összehozni: a helyi futballkupától a pörköltfőző versenyen és harmonikaművészen át Tóth Gabiig, Janicsák Vecáig és tűzijátékig minden lesz, amit a mulatni vágyó elme elképzelhet magának. Nincs vita, hogy nagy piros pont jár az északi partnak.

Déli part, Pusztafeszt I. Nemzetközi Sörfesztivál
Szántódpuszta felveszi a kesztyűt, és míg az északiak borral és bulival készülnek, ők sörrel és bulival válaszolnak augusztus 16-tól 20-ig. Idén rendezik meg ugyanis első alkalommal a Pusztafesztet, ahol az ígéretek szerint megdöbbentő sörválasztékkal, és 38 (azaz harmincnyolc!) fellépő együttessel várják az érdeklődőket. Bár itt nem lesz sem pörköltverseny, sem mazsorett találkozó, akit a pörgős koncerthangulat érdekel, annak inkább ezt a fesztivált ajánljuk.

A bérlet 6000, a napijegy 2000 egység, és ezért cserébe elképesztően sokféle zenét hallgathatunk. A talán kicsit ijesztő Balázs Fecóval meg R-Góval kezdődik a lista, aztán folytatódik a kommersz-pop Tóth Gabin meg Janicsák Vecán át egészen a bizarr Bunyós Pityuig, és Dupla kávéig, hogy aztán Pál Utcai Fiúkkal, Péterfy Borival meg Kiscsillaggal vigasztalódhassanak azok, akiket megviselt Postás Józsi, vagy a Kredenc művészete. Egyszóval zenei mindenevők - ott a helyetek!

Északi part, IV. Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál
Vonyarcvashegy nyugodtabb, békésebb fesztivállal készül a hosszú hétvégére, de bornak, meg szőlőnek persze itt is helye van- úgyhogy augusztus 17-től 20-ig bőven találhat mindkettőt a tisztelt fesztiválozó. Annyival lesz több ez egy sima borfesztiválnál, hogy minden nap csemegeszőlő-kóstolót és szőlőoltvány vásárt rendeznek majd, aminek a szőlősgazdák biztos rendkívül örülnek.
Na, de hogy ne csak ők élvezkedhessenek, gondoltak a többiekre is, lesz itt is móka bőséggel: latin táncok, fúvós zenekar, utcabál, játszóház, János vitéz, és még Kállay Saunders András is tiszteletét teszi a rendezvényen. Elsősorban családosoknak, gyerekeseknek ajánljuk.

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Déli part, Art Street utcafesztivál
Kicsit kilóg az eddig felsoroltak közül a Zalakaroson rendezett utcafesztivál, mert nem a borról vagy sörről szól, ráadásul csak egy napig tart (17-én pénteken lesz) - mi mégis ajánljuk. Hogy miért? Mert a Zalakarosi Turisztikai Egyesület idén nagy durranással készül: egy sor utcazenész bandát hívnak a városba, hogy ezen az estén szabadtéren zenéljenek minden arra járónak (a sztárvendég az a Compact Disco lesz, amelyik az idei Eurovíziós dalefesztiválon képviselte Magyarországot).
Szóval estére tulajdonképp maguk a zalakarosi utcák változnak koncerthellyé, és az utcazenész fellépőkön kívül finom ételek és italok is várják a sétafikálókat. Lévén könnyed nyáresti program, ezt andalgó szerelmespároknak javasoljuk.

Északi part, 9. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás
Az utolsó programot bónuszként kínáljuk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, mert bár nem buliról van szó, mégis megremegett a szívünk, amikor választani kellett. Mert ugyan ki az a felnőtt, akit gyerekként sosem bűvöltek el a vasútmodellek? És ki az a gyerek, aki most nem élvezné, ha látna egy sor érdekes terepasztalt, mozgó kisvonatokkal, apró kis műfákkal, meg vasútállomásokkal? Na ugye!

Forrás: MTI/Bartha Annamária

Egyszerűen vétek volna kihagyni a Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub augusztus 17-től 20-ig tartó vasútmodell kiállítását, pláne ha azt ígérik, hogy még a Győr-Veszprém vasútvonal Eplény környéki részletét is megnézhetik a látogatók, méretarányos makett formájában! Szóval készítsék a pénztárcájukat, mert felnőtteknek 800, gyerekeknek 400 forint a belépő, ami nevetséges összeg egy ilyen hatalmas élményért cserében.

Eddig a rövid válogatás - aki további programokat keresne, az kattintson ide, és böngésszen tovább!