A nordic walking nem fél megoldás

Nordic walking, Nordic Walking Csopakon, túra
Vágólapra másolva!
Mert bár a feledékenyek sportjának is tartották, a nordic walkingnak éppen az a lényege, hogy mindössze két speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével hatékonyan, de kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket és mozgáskoordinációnkat. Csopakon a hétvégén akár ki is próbálhatjuk.  
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP/Photononstop


A nordic walking vagyis ski walking (skandináv gyaloglás, síjárás) különleges sportág a 30-as években Finnországból úgy indult, mint a profi síelők edzésprogramja, ám mára bárki számára elérhetővé vált e sporttevékenység gyakorlatilag világszerte. Talán kevesen tudják, hogy kezdetben a "botos gyaloglás" gúny tárgya volt, úgy nevezték: a "feledékenyek sportja", arra utalva ezzel, hogy a sílécek bizonyára otthon maradtak, és valójában ezért van ez a fél-megoldás.

A mozgásforma rendkívül egyszerű, egyesíti a gyaloglás vagy futás és a sífutás előnyeit. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, melyek révén önkéntelenül is hosszabbakat lépünk, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmaradjon.

A bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak. Aki épp Csopak környékén üdül, kipróbálhatja e hatékony mozgásformát, ugyanis ezen a héten pénteken reggel kétórás Nordic Walking túra indul, minimum öt felnőtt előzetes bejelentkezése esetén. A túravezető által kísért kalandra a jelentkezők felszerelést is kapnak, amennyiben kifizetik a 2200 Ft-os részvételi díjat csütörtök délig, a csopaki Turisztikai Információs Irodában a vasútállomásnál.