Sopronba költözik a Széchenyi Vágta

Balatoni Vágta, lovas verseny, nemzeti lósport, Balatonlelle-Rádpuszta
Vágólapra másolva!
Nagycenkről a pálya alkalmatlansága miatt Sopronba költözik a Nemzeti Vágta térségi előfutama, a Széchenyi Vágta, így augusztus 25-én vadászkürtösök koncertjével, női lovasbemutatóval, izgalmas futamokkal és egész napos családi programmal várják a látogatókat a soproni Brandmajorban. 
Vágólapra másolva!

Forrás: Vágta.hu
A balatoni vágtát Rádpusztán augusztus elején tartották


A vágtának két éven át otthont adó nagycenki pálya ugratásra kiválóan alkalmas volt, galoppversenyekhez azonban nem - indokolta a döntést Anday-Greese Marietta főszervező, megjegyezve: ebből több baleset is származott. Mint mondta, két éve, az első futamon olyan súlyosan megsérült az egyik ló, hogy azóta ápolásra szorul, míg tavaly egy elbukott állat olyan reménytelen állapotba került, hogy helyben el kellett altatnia az orvosnak.

Kilenc induló már jelentkezett, de nincs kétsége afelől, hogy együtt lesz a minimális, tizenkettes indulói létszám- mondta az MTI-nek főszervező. Nem vállalkozott azonban annak megbecsülésére, hányan látogatnak majd ki a vágtára, mondván, két éve ötezer, tavaly a rossz idő miatt hatodennyi fizető vendégük volt.

A lovasközpont tulajdonosa Pankával indul a Nemzeti Vágtán
Az augusztus 25-i eseményt egész napos családi programnak szánják, a délelőtt 11 órakor kezdődő előfutamokat helyi vadászkürtösök koncertje és női lovasbemutató vezeti fel, majd ezeket délelőtt az előfutamok, délután két órától
pedig a középfutamok követik. Délután öt órakor indul a döntő mezőnye; az itt legjobban szereplő két ló és lovasa, valamint a rendezőnként járó egy-egy szabadkártya birtokosa képviselheti Sopron környékét a budapesti Nemzeti Vágtán.

A versenyen kívüli indulás lehetőségét Erőss Péter, a brandmajori lovasközpont tulajdonosa kapta meg. Ő 12 éves, Panka nevű félvérével indul majd a fővárosi viadalon. A lovat évek óta arra használják, hogy gyerekeket szoktassanak rajta a nyeregben üléshez, így most egy hónapos edzéssel épp robbanékonyságát fejlesztik.